ŚNIADANIE:
Szwedzki stół ,pieczywo jasne i razowe,masło roślinne , wędlina, ser żółty, ogórek świeży
Dieta: Pieczywo bezglutenowe
Owoc sezonowy
OBIAD:
Zupa z zielonego groszku na wywarze warzywnym zabielana śmietaną 12%
Dieta: Zupa bez śmietany
Spaghetti bolognese
Makaron pszenny nitki
Dieta: Makaron bezglutenowy
Woda z cytryną
PODWIECZOREK:
Jogurt owocowy z chrupkami kukurydzianymi
Dieta: Mus owocowy z chrupkami kukurydzianymi
Żłobek: Jogurt naturalny
Owoc sezonowy
ŚNIADANIE:
Płatki owsiane na mleku, drożdżówka
Dieta: Płatki owsiane bezglutenowe na mleku owsianym ,drożdżówka bezglutenowa
Owoc sezonowy
OBIAD:
Zupa z czerwonej soczewicy na wywarze warzywnym
Dieta: Zupa bez produktów uczulających
Filet po parysku
Ziemniaki gotowane
Dieta: Filet w panierce bezglutenowej
Surówka z kapusty pekińskiej, szczypiorku i rzodkiewki
Kompot owocowy -
PODWIECZOREK:
Pieczywo razowe z żółtym serem, warzywo sezonowe
Dieta: Pieczywo bezglutenowe z wędliną
Owoc sezonowy
ŚNIADANIE:
Bułka z ziarnami i twarożkiem czosnkowym, warzywo sezonowe
Dieta: Pieczywo bezglutenowe z hummusem
Owoc sezonowy
OBIAD:
Zupa jarzynowa na wywarze warzywnym zabielana śmietaną
Dieta: Zupa bez produktów uczulających
Stek wieprzowy z cebulką
Kasza jęczmienna perłowa
Dieta: Stek bez glutenu i jajka
Surówka z buraczków
Kompot owocowy
PODWIECZOREK:
Placki z jabłkami
Dieta: Placki bez jajka
Owoc sezonowy
ŚNIADANIE:
Pampuchy jagodowe z polewą śmietanową
Dieta: Naleśnik z dżemem
Owoc sezonowy
OBIAD:
Zupa kapuśniak na wywarze warzywnym
Dieta: Zupa bez produktów uczulających
Pulpet z indyka
Ryż paraboliczny
Surówka z marchewki i ananasa
Dieta: Pulpet z indyka bez produktów uczulających
Kompot owocowy
PODWIECZOREK:
Bułka grahamka z pastą z kurczaka ,warzywo sezonowe
Dieta: Bułka bezglutenowa z pasztetem bez jajka
Owoc sezonowy
ŚNIADANIE:
Bułka pszenna z paprykarzem rybnym
Dieta: Pieczywo bezglutenowe
Owoc sezonowy
OBIAD:
Zupa barszcz czerwony na wywarze warzywnym zabielana jogurtem naturalnym
Dieta: Zupa bez jogurtu
Babka ziemniaczana
Surówka z kiszonej kapusty
Dieta: Babka ziemniaczana bez jajka i glutenu
Kompot owocowy
PODWIECZOREK:
Bułeczka z cynamonem produkcja własna
Dieta: Bułeczka bezglutenowe
Owoc sezonowy
ŚNIADANIE:
Stół szwedzki pieczywo mieszane ,wędliny ,ser żółty
warzywo sezonowe
Dieta: Pieczywo bezglutenowe
Owoc sezonowy
OBIAD:
Zupa pomidorowa z ryżem na wywarze warzywnym zabielana śmietaną 12%
Dieta: Zupa bez śmietany
Gulasz wieprzowy z papryką
Kasza pęczak perłowy
Dieta: Kasza gryczana
Woda z cytryną
PODWIECZOREK:
Serek śmietankowy z podpłomykiem
Dieta: Mus owocowy z pałką kukurydzianą
Owoc sezonowy
ŚNIADANIE:
Kasza manna na mleku z syropem malinowym, bułeczka maślana
Dieta: Kaszka kukurydziana na mleku owsianym, bułeczka bezglutenowa
Owoc sezonowy
OBIAD:
Zupa grochowa na wywarze warzywnym
Dieta: Zupa bez produktów uczulających
Chrupiące mięsko drobiowe
Ziemniaki gotowane
Dieta: Filet bez jajka i glutenu
Surówka firmowa z kapusty białej
Żłobki: warzywa na parze
Kompot owocowy
PODWIECZOREK:
Bułka szpinakowa ( z hummusem pomidorowym, warzywo sezonowe
Dieta: Pieczywo bezglutenowe z wędliną
Owoc sezonowy
ŚNIADANIE:
Bułka poznańska z pastą twarogową i awokado, warzywo sezonowe
Dieta: Pieczywbezglutenowe
Owoc sezonowy
OBIAD:
Zupa brokułowa na wywarze warzywnym zabielana śmietaną
Dieta: Zupa bez śmietany
Klopsik drobiowo-marchewkowy
Ryż
Dieta: Pulpety bez jajka
Surówka z buraczków
Kompot owocowy
PODWIECZOREK:
Makaron kolorowy z musem owocowym
Dieta: Makaron bezglutenowy z musem owocowym
Owoc sezonowy
ŚNIADANIE:
Płatki jaglane z musem wiśniowym na mleku, chałka
Dieta: Płatki jaglane na mleku owsianym, chałka bezglutenowa
Owoc sezonowy
OBIAD:
Zupa rosół drobiowy z drobnym makaronem
Dieta: Makaron bezglutenowy
Pieczeń wieprzowa
Sos pietruszkowy
Kasza bulgur
Dieta: Pulpet bez jajka
Surówka z marchewki i chrzanu
Kompot owocowy
PODWIECZOREK:
Pieczywo żytnie z pasztetem wieprzowym, warzywo sezonowe
Dieta: Pieczywo bezglutenowe, pasztet bez jajka i selera
Owoc sezonowy
ŚNIADANIE:
Bułka pszenna z pastą jajeczną i koperkiem, warzywo sezonowe
Dieta: Pieczywo bezglutenowe
Owoc sezonowy
OBIAD:
Zupa krem z warzyw i pestkami słonecznika zabielana śmietaną
Dieta: Zupa bez śmietany
Paluszki rybne
Ziemniaki gotowane
Dieta: Kotlecik rybny bez jajka
Surówka z kapusty pekińskiej szpinaku i pomidorków
Kompot owocowy
PODWIECZOREK:
Ciasteczka owsiane produkcja własna
Dieta: Ciasteczko bezglutenowe
Owoc sezonowy
SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
Zboża zawierające gluten, tj. pszenica (w tym orkisz i pszenica khorasan), żyto, jęczmień, owies lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne, z wyjątkiem: a) syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę ( 1 ); b) maltodekstryn na bazie pszenicy ( 1 ); 74 c) syropów glukozowych na bazie jęczmienia; d) zbóż wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
Skorupiaki i produkty pochodne;
Jaja i produkty pochodne;
Ryby i produkty pochodne, z wyjątkiem: a) żelatyny rybnej stosowanej jako nośnik preparatów zawierających witaminy lub karotenoidy; b) żelatyny rybnej lub karuku stosowanych jako środki klarujące do piwa i wina;
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
Soja i produkty pochodne, z wyjątkiem: a) całkowicie rafinowanego oleju i tłuszczu sojowego ( 1 ) ; b) mieszaniny naturalnych tokoferoli (E306), naturalnego D-alfa-tokoferolu, naturalnego octanu D-alfa-tokoferolu, naturalnego bursztynianu D-alfa-tokoferolu pochodzenia sojowego; c) fitosteroli i estrów fitosteroli otrzymanych z olejów roślinnych pochodzenia sojowego; d) estru stanolu roślinnego produkowanego ze steroli olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), z wyjątkiem: a) serwatki wykorzystywanej do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego, b) laktitolu;
Orzechy, tj. migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzeszki pekan (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje/orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia), a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
Seler i produkty pochodne;
Gorczyca i produkty pochodne;
Nasiona sezamu i produkty pochodne;
Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców;
Łubin i produkty pochodne;
Mięczaki i produkty pochodne.
Oraz produkty pochodne, o ile obróbka, jakiej je poddano, najprawdopodobniej nie wpływa na zwiększenie alergenności, ocenionej przez właściwy organ w odniesieniu do produktu, z którego powstały.
Informujemy:
- nie używamy koncentratów spożywczych i innych ulepszaczy,
- nie stosujemy produktów typu warzywko, magii ( jedynie naturalne przyprawy np. pieprz, ziele angielskie, majeranek, rozmaryn, lubczyk, kminek itp.)
- obróbka termiczna dokonywana jest w piecach konwekcyjno-parowych( nie smażymy, a pieczemy, pieczenie z parowaniem lub parowanie)
- 200ml kompotu zawiera 4g cukru ( na przemiennie dajemy również kompot z suszu)
- używamy oleju rzepakowego, oliwy z oliwek
ŚNIADANIE:
Płatki jaglane z musem wiśniowym na mleku, chałka
Dieta: Płatki jaglane na mleku owsianym, chałka bezglutenowa
Owoc sezonowy
OBIAD:
Zupa rosół drobiowy z drobnym makaronem
Dieta: Makaron bezglutenowy
Pieczeń wieprzowa
Sos pietruszkowy
Kasza bulgur
Dieta: Pulpet bez jajka
Surówka z marchewki i chrzanu
Kompot owocowy
PODWIECZOREK:
Pieczywo żytnie z pasztetem wieprzowym, warzywo sezonowe
Dieta: Pieczywo bezglutenowe, pasztet bez jajka i selera
Owoc sezonowy