ŚNIADANIE:
Pasta z makreli 100 g
D: pasta z makreli bez majonezu/wędlina
Składniki: 85 g makrela wędzona (ryba), 5 g majonez (olej
rzepakowy rafinowany, musztarda (woda, ocet, gorczyca,
cukier, sól, przyprawy), woda, żółtka jaj kurzych (7,0%)), 5
g cebula, 1 g sól biała
Bułka wrocławska (pszenica) 80 g
Banan 30 g
Ogórek 10 g
OBIAD:
Krem z dyni i batatów 200 ml
Składniki: 103 ml woda, 63 g dynia, 40 g bataty, 17 g
ziemniaki, 9 g marchew, 6 g chleb pszenno-żytni (mąka
pszenna, mąka żytnia, naturalny wysuszony zakwas
żytni, sól), 3 g pietruszka, korzeń, 3 g seler korzeniowy, 2
g por, 0 g sól biała, 0 g pieprz, 0 g liść laurowy, 0 g ziele
angielskie
Kotlety ziemniaczane 120 g
D: kotlety ziemniaczane bgl bez jajka
Składniki: 120 g ziemniaki, gotowane w wodzie, 30 g mąka
pszenna, typ 450, 30 g skrobia ziemniaczana, 5 g jaja
kurze całe, 2 g sól biała
Surówka szwedzka 60 g
Składniki: 40 g ogórek kiszony, 10 g papryka czerwona, 5 g
cebula, 2 g olej rzepakowy
Woda 200 ml
PODWIECZOREK:
Jabłko 50 g
Gofry tradycyjne 70 g
D: gofry bgl bez jajka
Składniki: 25 g mąka pszenna, typ 450, 15 g jaja kurze
całe, 7 g olej rzepakowy, 1 g cukier, 0.33 g proszek do
pieczenia (substancje spulchniające (difosforany, węglany
sodu), mąka pszenna.)
Energia: 1039 kcal
Białko Tłuszcze Węglowodany
35.5 g 28.8 g 148.5 g
Zobacz cały jadłospis
"Nikt nie rodzi się po raz drugi przedszkolakiem."
ŚNIADANIE:
Pasta z makreli 100 g
D: pasta z makreli bez majonezu/wędlina
Składniki: 85 g makrela wędzona (ryba), 5 g majonez (olej
rzepakowy rafinowany, musztarda (woda, ocet, gorczyca,
cukier, sól, przyprawy), woda, żółtka jaj kurzych (7,0%)), 5
g cebula, 1 g sól biała
Bułka wrocławska (pszenica) 80 g
Banan 30 g
Ogórek 10 g
OBIAD:
Krem z dyni i batatów 200 ml
Składniki: 103 ml woda, 63 g dynia, 40 g bataty, 17 g
ziemniaki, 9 g marchew, 6 g chleb pszenno-żytni (mąka
pszenna, mąka żytnia, naturalny wysuszony zakwas
żytni, sól), 3 g pietruszka, korzeń, 3 g seler korzeniowy, 2
g por, 0 g sól biała, 0 g pieprz, 0 g liść laurowy, 0 g ziele
angielskie
Kotlety ziemniaczane 120 g
D: kotlety ziemniaczane bgl bez jajka
Składniki: 120 g ziemniaki, gotowane w wodzie, 30 g mąka
pszenna, typ 450, 30 g skrobia ziemniaczana, 5 g jaja
kurze całe, 2 g sól biała
Surówka szwedzka 60 g
Składniki: 40 g ogórek kiszony, 10 g papryka czerwona, 5 g
cebula, 2 g olej rzepakowy
Woda 200 ml
PODWIECZOREK:
Jabłko 50 g
Gofry tradycyjne 70 g
D: gofry bgl bez jajka
Składniki: 25 g mąka pszenna, typ 450, 15 g jaja kurze
całe, 7 g olej rzepakowy, 1 g cukier, 0.33 g proszek do
pieczenia (substancje spulchniające (difosforany, węglany
sodu), mąka pszenna.)
Energia: 1039 kcal
Białko Tłuszcze Węglowodany
35.5 g 28.8 g 148.5 g

