ŚNIADANIE:
Polędwica z indyka 60 g
Składniki: mięso z indyka 75 %, woda, sól, skrobia
ziemniaczana, substancje zagęszczające, błonnik pszenny
bezglutenowy, białko sojowe, przeciwutleniacz, aromaty,
hydrolizat białka sojowego, wzmacniacz smaku: e621,
substancja konserwująca : azotyn sodu.
Chleb pszenno-żytni 90 g
D: chleb bgl
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny
wysuszony zakwas żytni, sól
Jabłko 80 g
Ogórek 5 g
Masło Rama 10 g
OBIAD:
Zupa minestrone 350 ml
Składniki: 180 ml woda, 40 g makaron bezjajeczny z
semoliny (semolina z pszenicy twardej), 15 g marchew, 15g fasolka szparagowa, mrożona, 10 g koncentrat
pomidorowy, 30%, 10 g pomidory w puszce krojone, 5 g
śmietana 12% (z mleka), 2 g sól biała, 1 g lubczyk
suszony, 0.5 g pieprz
Gulasz wieprzowo - warzywny 160 g
Składniki: 120 g wieprzowina łopatka, 50 g włoszczyzna
krojona w paski, mrożona (marchew, seler, pietruszka,
por), 50 ml woda, 15 g cebula, 7 g mąka pszenna, typ 450,
6 g olej rzepakowy, 2 g czosnek, 0 g liść laurowy, 0 g ziele
angielskie, 0 g sól biała, 0 g pieprz, 0 g papryka słodka
Kasza jęczmienna, perłowa,
gotowana 120 g
Woda 250 ml
PODWIECZOREK:
Jabłko 100 g
Jogurt wiśniowy, 1,5% tłuszczu (z mleka) 120 g
Podpłomyki 20 g
Składniki: mąka pszenna, tłuszcz roślinny (rzepakowy),
mleko odtłuszczone w proszku, emulgator: lecytyna ( z
rzepaku), substancje spulchniające: wodorowęglan sodu,
pirofosforan disodowy
Energia: 1070 kcal
Białko Tłuszcze Węglowodany
52.4 g 29.4 g 141.7 g
Zobacz cały jadłospisŚNIADANIE:
Polędwica z indyka 60 g
Składniki: mięso z indyka 75 %, woda, sól, skrobia
ziemniaczana, substancje zagęszczające, błonnik pszenny
bezglutenowy, białko sojowe, przeciwutleniacz, aromaty,
hydrolizat białka sojowego, wzmacniacz smaku: e621,
substancja konserwująca : azotyn sodu.
Chleb pszenno-żytni 90 g
D: chleb bgl
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny
wysuszony zakwas żytni, sól
Jabłko 80 g
Ogórek 5 g
Masło Rama 10 g
OBIAD:
Zupa minestrone 350 ml
Składniki: 180 ml woda, 40 g makaron bezjajeczny z
semoliny (semolina z pszenicy twardej), 15 g marchew, 15g fasolka szparagowa, mrożona, 10 g koncentrat
pomidorowy, 30%, 10 g pomidory w puszce krojone, 5 g
śmietana 12% (z mleka), 2 g sól biała, 1 g lubczyk
suszony, 0.5 g pieprz
Gulasz wieprzowo - warzywny 160 g
Składniki: 120 g wieprzowina łopatka, 50 g włoszczyzna
krojona w paski, mrożona (marchew, seler, pietruszka,
por), 50 ml woda, 15 g cebula, 7 g mąka pszenna, typ 450,
6 g olej rzepakowy, 2 g czosnek, 0 g liść laurowy, 0 g ziele
angielskie, 0 g sól biała, 0 g pieprz, 0 g papryka słodka
Kasza jęczmienna, perłowa,
gotowana 120 g
Woda 250 ml
PODWIECZOREK:
Jabłko 100 g
Jogurt wiśniowy, 1,5% tłuszczu (z mleka) 120 g
Podpłomyki 20 g
Składniki: mąka pszenna, tłuszcz roślinny (rzepakowy),
mleko odtłuszczone w proszku, emulgator: lecytyna ( z
rzepaku), substancje spulchniające: wodorowęglan sodu,
pirofosforan disodowy
Energia: 1070 kcal
Białko Tłuszcze Węglowodany
52.4 g 29.4 g 141.7 g
