ŚNIADANIE:
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem 40g
Składniki: 40 g jaja kurze całe, 10 g majonez (olej
rzepakowy rafinowany, musztarda (woda, ocet, gorczyca,
cukier, sól, przyprawy), woda, żółtka jaj kurzych (7,0%)), 4g szczypiorek
Bułka kukurydziana (pszenica) 60 g
Banan 30 g
OBIAD:
Zupa barszcz ukraiński 260 ml
Składniki: 180 ml woda, 20 g ziemniaki, 20 g marchew, 20
g kapusta biała, 20 g burak, 10 g fasola biała,
konserwowa, bez zalewy (fasola biała, woda, sól), 5 g
śmietana 12% (z mleka)
Paluszki rybne pieczone 65 g
Składniki: 75 g paluszki rybne mrożone (pszenica, ryba)
Ziemniaki, gotowane w wodzie 120g
Surówka szwedzka 60 g
Składniki: 40 g ogórek kiszony, 10 g papryka czerwona, 5 g
cebula, 2 g olej rzepakowy
Kompot wieloowocowy 200 ml
Składniki: 150 ml woda, 44 g jabłko, 11 g śliwki bez pestek,
mrożone, 8 g truskawki, mrożone, 8 g wiśnie bez pestek,
mrożone, 5 g cukier
PODWIECZOREK:
Ciasto biszkoptowe z jabłkiem 60 g
Składniki: 50 g jabłko, 13 g mąka pszenna typ 500, z
witaminami, 12 g jaja kurze całe, 10 g cukier, 5 g skrobia
ziemniaczana
Mleko w kartoniku 200 ml
Składniki: (z mleka)
Energia: 929 kcal
Białko Tłuszcze Węglowodany
35.6 g 29.6 g 127.3 g
Zobacz cały jadłospisRAMOWY PLAN DNIA W GRUPIE
MALEŃSTW(1-2 LATA) I KRÓLICZKÓW (2-3 LATA)
6.30 -8.30 - Codziennie rano z wesołą miną przychodzimy do przedszkola. Tu czekają na nas koleżanki, koledzy i nasza Pani. Witamy się ze wszystkimi i rozpoczynamy zabawę. Wybieramy to, co nas interesuje: klocki, lalki, samochody, puzzle, gry planszowe itp.
8.30 -9.00 - Teraz zjadamy pyszne i zdrowe śniadanie.
9.00 -10.30 - To czas, w którym dzieje się wiele ciekawych rzeczy. Wzbogacamy swoje wiadomości. Uczymy się wierszy, piosenek, wykonujemy rożne prace plastyczne.
10.30 -11.00 - Jemy smaczną zupkę.
11.00 -13.00 - Po zupce leżakujemy i smacznie śpimy.
13.30 -14.00 - Jemy pyszny obiad.
14.00 -14.50 - Po obiedzie sprzątamy zabawki, nie zapominamy o zabawach ruchowych.
14.50 - Zjadamy smaczny podwieczorek - najczęściej są to kanapki, owoce albo coś słodkiego.
15.00 -17.00 - Kończy się dzień w przedszkolu. Rodzice zabierają nas do domów. Ci którzy jeszcze zostają mają czas na zabawę.
ŚNIADANIE:
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem 40g
Składniki: 40 g jaja kurze całe, 10 g majonez (olej
rzepakowy rafinowany, musztarda (woda, ocet, gorczyca,
cukier, sól, przyprawy), woda, żółtka jaj kurzych (7,0%)), 4g szczypiorek
Bułka kukurydziana (pszenica) 60 g
Banan 30 g
OBIAD:
Zupa barszcz ukraiński 260 ml
Składniki: 180 ml woda, 20 g ziemniaki, 20 g marchew, 20
g kapusta biała, 20 g burak, 10 g fasola biała,
konserwowa, bez zalewy (fasola biała, woda, sól), 5 g
śmietana 12% (z mleka)
Paluszki rybne pieczone 65 g
Składniki: 75 g paluszki rybne mrożone (pszenica, ryba)
Ziemniaki, gotowane w wodzie 120g
Surówka szwedzka 60 g
Składniki: 40 g ogórek kiszony, 10 g papryka czerwona, 5 g
cebula, 2 g olej rzepakowy
Kompot wieloowocowy 200 ml
Składniki: 150 ml woda, 44 g jabłko, 11 g śliwki bez pestek,
mrożone, 8 g truskawki, mrożone, 8 g wiśnie bez pestek,
mrożone, 5 g cukier
PODWIECZOREK:
Ciasto biszkoptowe z jabłkiem 60 g
Składniki: 50 g jabłko, 13 g mąka pszenna typ 500, z
witaminami, 12 g jaja kurze całe, 10 g cukier, 5 g skrobia
ziemniaczana
Mleko w kartoniku 200 ml
Składniki: (z mleka)
Energia: 929 kcal
Białko Tłuszcze Węglowodany
35.6 g 29.6 g 127.3 g
