ŚNIADANIE:
Schab wędzony 60 g
Składniki: schab wieprzowy, sól, czosnek, ziele angielskie,
liść laurowy, cukier, woda
Chleb pszenno-żytni 90 g
D: chleb bgl
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny
wysuszony zakwas żytni, sól
Masło Rama 10 g
Ogórek 5 g
Jabłko 80 g
OBIAD:
Zupa pomidorowa na wywarze
warzywnym z makaronem 300 ml
Składniki: 200 ml woda, 25 g koncentrat pomidorowy,
30%, 20 g makaron pszenny bezjajeczny (mąka z
pszenicy zwyczajnej), 19 g marchew, 15 g śmietana 18%
(z mleka), 7 g seler korzeniowy, 6 g pietruszka, korzeń, 6
g por, 0 g sól biała, 0 g pieprz, 0 g liść laurowy, 0 g ziele
angielskie
Pierogi z serem i jogurtem naturalnym 190 g
D: pierogi z truskawkami / pierogi bgl z owocami
Składniki: 150 g pierogi z serem (mąka pszenna, twaróg,
woda, jaja, cukier, olej rzepakowy, sól,), 30 g jogurt
naturalny, 2% tłuszczu (mleko pasteryzowane, żywe
kultury bakterii), 5 g cukier
PODWIECZOREK:
Podpłomyki 30 g
D: wafle ryżowe
Składniki: mąka pszenna, tłuszcz roślinny (rzepakowy),
mleko odtłuszczone w proszku, emulgator: lecytyna ( z
rzepaku), substancje spulchniające: wodorowęglan sodu,
pirofosforan disodowy
Serek waniliowy 100 g
D: mus owocowy
Składniki: mleko, śmietanka, cukier, naturalny aromat
waniliowy, bakterie fermentacji mlekowej
Jabłko 100 g
Energia: 1055 kcal
Białko Tłuszcze Węglowodany
49.8 g 23.6 g 155.9 g
Zobacz cały jadłospisRAMOWY PLAN DNIA W GRUPIE
MALEŃSTW(1-2 LATA) I KRÓLICZKÓW (2-3 LATA)
6.30 -8.30 - Codziennie rano z wesołą miną przychodzimy do przedszkola. Tu czekają na nas koleżanki, koledzy i nasza Pani. Witamy się ze wszystkimi i rozpoczynamy zabawę. Wybieramy to, co nas interesuje: klocki, lalki, samochody, puzzle, gry planszowe itp.
8.30 -9.00 - Teraz zjadamy pyszne i zdrowe śniadanie.
9.00 -10.30 - To czas, w którym dzieje się wiele ciekawych rzeczy. Wzbogacamy swoje wiadomości. Uczymy się wierszy, piosenek, wykonujemy rożne prace plastyczne.
10.30 -11.00 - Jemy smaczną zupkę.
11.00 -13.00 - Po zupce leżakujemy i smacznie śpimy.
13.30 -14.00 - Jemy pyszny obiad.
14.00 -14.50 - Po obiedzie sprzątamy zabawki, nie zapominamy o zabawach ruchowych.
14.50 - Zjadamy smaczny podwieczorek - najczęściej są to kanapki, owoce albo coś słodkiego.
15.00 -17.00 - Kończy się dzień w przedszkolu. Rodzice zabierają nas do domów. Ci którzy jeszcze zostają mają czas na zabawę.
ŚNIADANIE:
Schab wędzony 60 g
Składniki: schab wieprzowy, sól, czosnek, ziele angielskie,
liść laurowy, cukier, woda
Chleb pszenno-żytni 90 g
D: chleb bgl
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny
wysuszony zakwas żytni, sól
Masło Rama 10 g
Ogórek 5 g
Jabłko 80 g
OBIAD:
Zupa pomidorowa na wywarze
warzywnym z makaronem 300 ml
Składniki: 200 ml woda, 25 g koncentrat pomidorowy,
30%, 20 g makaron pszenny bezjajeczny (mąka z
pszenicy zwyczajnej), 19 g marchew, 15 g śmietana 18%
(z mleka), 7 g seler korzeniowy, 6 g pietruszka, korzeń, 6
g por, 0 g sól biała, 0 g pieprz, 0 g liść laurowy, 0 g ziele
angielskie
Pierogi z serem i jogurtem naturalnym 190 g
D: pierogi z truskawkami / pierogi bgl z owocami
Składniki: 150 g pierogi z serem (mąka pszenna, twaróg,
woda, jaja, cukier, olej rzepakowy, sól,), 30 g jogurt
naturalny, 2% tłuszczu (mleko pasteryzowane, żywe
kultury bakterii), 5 g cukier
PODWIECZOREK:
Podpłomyki 30 g
D: wafle ryżowe
Składniki: mąka pszenna, tłuszcz roślinny (rzepakowy),
mleko odtłuszczone w proszku, emulgator: lecytyna ( z
rzepaku), substancje spulchniające: wodorowęglan sodu,
pirofosforan disodowy
Serek waniliowy 100 g
D: mus owocowy
Składniki: mleko, śmietanka, cukier, naturalny aromat
waniliowy, bakterie fermentacji mlekowej
Jabłko 100 g
Energia: 1055 kcal
Białko Tłuszcze Węglowodany
49.8 g 23.6 g 155.9 g
