ŚNIADANIE:
Kasza manna na mleku 200 g
D: mleko owsiane
Składniki: 180 ml mleko krowie, 2% tłuszczu, 15 g kasza
manna (pszenica)
Wafle ryżowe 30 g
Składniki: ryż brązowy, sól
Syrop malinowy Bio 10 g
Składniki: sok z malin z zagęszczonego soku (60%), cukier
trzcinowy
Jabłko 50 g
OBIAD:
Udko z kurczaka pieczone 80 g
Składniki: 100 g mięso z ud kurczaka, bez skóry, 5 g olej
rzepakowy
Ziemniaki gotowane 120 g
Składniki: 300 g ziemniaki, 0 g sól biała
Surówka z białej kapusty z
koperkiem 60 g
Składniki: 76 g kapusta biała, 2 g koperek, 2 g olej
rzepakowy, 1 g musztarda (gorczyca), 1 g cukier, 0 g sól
biała, 0 g pieprz
Kompot owocowy 180 ml
Składniki: 150 ml woda, 45 g mieszanka owocowa,
mrożona, 4 g cukier
PODWIECZOREK
Twarożek na słodko 30 g
D: bułka bgl z dżemem
Składniki: 22 g ser twarogowy półtłusty (z mleka), 8 g
śmietana 18% (z mleka), 3 g cukier
Bułki kajzerki 60 g
Składniki: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, drożdże,
sól, cukier.
Jabłko 50 g
Energia: 994 kcal
Białko Tłuszcze Węglowodany
43.7 g 22.7 g 147.1 g
Zobacz cały jadłospisRAMOWY PLAN DNIA W GRUPIE
MALEŃSTW(1-2 LATA) I KRÓLICZKÓW (2-3 LATA)
6.30 -8.30 - Codziennie rano z wesołą miną przychodzimy do przedszkola. Tu czekają na nas koleżanki, koledzy i nasza Pani. Witamy się ze wszystkimi i rozpoczynamy zabawę. Wybieramy to, co nas interesuje: klocki, lalki, samochody, puzzle, gry planszowe itp.
8.30 -9.00 - Teraz zjadamy pyszne i zdrowe śniadanie.
9.00 -10.30 - To czas, w którym dzieje się wiele ciekawych rzeczy. Wzbogacamy swoje wiadomości. Uczymy się wierszy, piosenek, wykonujemy rożne prace plastyczne.
10.30 -11.00 - Jemy smaczną zupkę.
11.00 -13.00 - Po zupce leżakujemy i smacznie śpimy.
13.30 -14.00 - Jemy pyszny obiad.
14.00 -14.50 - Po obiedzie sprzątamy zabawki, nie zapominamy o zabawach ruchowych.
14.50 - Zjadamy smaczny podwieczorek - najczęściej są to kanapki, owoce albo coś słodkiego.
15.00 -17.00 - Kończy się dzień w przedszkolu. Rodzice zabierają nas do domów. Ci którzy jeszcze zostają mają czas na zabawę.
ŚNIADANIE:
Kasza manna na mleku 200 g
D: mleko owsiane
Składniki: 180 ml mleko krowie, 2% tłuszczu, 15 g kasza
manna (pszenica)
Wafle ryżowe 30 g
Składniki: ryż brązowy, sól
Syrop malinowy Bio 10 g
Składniki: sok z malin z zagęszczonego soku (60%), cukier
trzcinowy
Jabłko 50 g
OBIAD:
Udko z kurczaka pieczone 80 g
Składniki: 100 g mięso z ud kurczaka, bez skóry, 5 g olej
rzepakowy
Ziemniaki gotowane 120 g
Składniki: 300 g ziemniaki, 0 g sól biała
Surówka z białej kapusty z
koperkiem 60 g
Składniki: 76 g kapusta biała, 2 g koperek, 2 g olej
rzepakowy, 1 g musztarda (gorczyca), 1 g cukier, 0 g sól
biała, 0 g pieprz
Kompot owocowy 180 ml
Składniki: 150 ml woda, 45 g mieszanka owocowa,
mrożona, 4 g cukier
PODWIECZOREK
Twarożek na słodko 30 g
D: bułka bgl z dżemem
Składniki: 22 g ser twarogowy półtłusty (z mleka), 8 g
śmietana 18% (z mleka), 3 g cukier
Bułki kajzerki 60 g
Składniki: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, drożdże,
sól, cukier.
Jabłko 50 g
Energia: 994 kcal
Białko Tłuszcze Węglowodany
43.7 g 22.7 g 147.1 g
