ŚNIADANIE:
Arbuz
Płatki żytnie na mleku
D: mleko owsiane bgl
Składniki: mleko krowie, 2% tłuszczu, płatki żytnie
Pieczywo chrupkie (pszenica)
OBIAD:
Zupa kalafiorowa na wywarze warzywnym
Składniki: woda, kalafior, ziemniaki, marchew, śmietana
18% (z mleka), pietruszka, korzeń, seler korzeniowy, por,
natka pietruszki, sól biała, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie
Filet z kurczaka w jajku
D: filet w mące kukurydzianej
Składniki: mięso z piersi kurczaka, bez skóry, mąka pszenna, typ 450, jaja kurze całe, czosnek, papryka słodka, sól biała
Ryż biały, gotowany
Surówka z marchewki
Składniki: marchew, pestki słonecznika, olej rzepakowy, cytryna
Kompot owocowy bez cukru
Składniki: woda, mieszanka owocowa, mrożona
PODWIECZOREK
Arbuz
Twarożek straciatella
Składniki: ser twarogowy półtłusty (z mleka), jogurt grecki (mleko, żywe kultury barterii), czekolada gorzka (soja, mleko), cukier z prawdziwą wanilią (cukier puder,
wanilia w proszku (2,5 %), ekstrakt z wanilii (2%).)
Energia: 905 kcal
Zobacz cały jadłospis
Przedszkole Chatka Puchatka funkcjonuje na podstawie wpisu do ewidencji szkół i placówek niepublicznych prowadzonego przez Departament Edukacji Urzędu Miejskiego w Białymstoku i zgodnie z ustawa o systemie oswiaty z dnia 7.09.1991r.
Nasze przedszkole zapewnia kameralna atmosfere w grupach liczacych do 15 dzieci pozwalając tym samym na indywidualne podejście do kazdego dziecka. Pomieszczenia sa jasne i przestronne, wyposażone w atestowane sprzęty i mebelki zapewniające dzieciom bezpieczeństwo i wygodę. Zatrudniamy wykwalifikowaną i kreatywną kadre z dużym doświadczeniem pedagogicznym. Prace wychowawczo-dydaktyczne i opiekuńcze prowadzone będą na podstawie zatwierdzonego przez Ministerstwo Edukacji Narodowej programu edukacji przedszkolnej. Przedszkole realizuje również roczne przygotowanie przedszkolne przygotowujące dzieci do podjęcia nauki w szkole podstawowej.
ponadto
Jesteśmy przekonani, że dzieci z pewnościa znajda u nas ciepło, życzliwość, i troske dzięki której będą mogły harmonijnie rozwijac sie, uczyć i zdobywac nowe doświadczenia
Cele przedszkola:
1. Wspomagania rodziców w opiece i wychowaniu dziecka
2. Umożliwienie dziecku pełnego rozwoju intelektualnego, emocjonalnego, społecznego, moralnego i fizycznego
3. Kształtowanie w dziecku samodzielności i odpowiedzialności
4. Wydobycie twórczego potencjału i możliwości rozwojowych
5. Rozbudzanie potrzeby dbałości o własne zdrowie i ciało
6. Rozwijanie postawy proekologicznej
7. Uczenie współdziałania w grupie
8. Przygotowanie do podjęcia nauki w szkole
ŚNIADANIE:
Arbuz
Płatki żytnie na mleku
D: mleko owsiane bgl
Składniki: mleko krowie, 2% tłuszczu, płatki żytnie
Pieczywo chrupkie (pszenica)
OBIAD:
Zupa kalafiorowa na wywarze warzywnym
Składniki: woda, kalafior, ziemniaki, marchew, śmietana
18% (z mleka), pietruszka, korzeń, seler korzeniowy, por,
natka pietruszki, sól biała, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie
Filet z kurczaka w jajku
D: filet w mące kukurydzianej
Składniki: mięso z piersi kurczaka, bez skóry, mąka pszenna, typ 450, jaja kurze całe, czosnek, papryka słodka, sól biała
Ryż biały, gotowany
Surówka z marchewki
Składniki: marchew, pestki słonecznika, olej rzepakowy, cytryna
Kompot owocowy bez cukru
Składniki: woda, mieszanka owocowa, mrożona
PODWIECZOREK
Arbuz
Twarożek straciatella
Składniki: ser twarogowy półtłusty (z mleka), jogurt grecki (mleko, żywe kultury barterii), czekolada gorzka (soja, mleko), cukier z prawdziwą wanilią (cukier puder,
wanilia w proszku (2,5 %), ekstrakt z wanilii (2%).)
Energia: 905 kcal