ŚNIADANIE:
Szwedzki stół, pieczywo jasne i ciemne razowe masło roślinne, wędlina, ser żółty, ogórek świeży
Dieta:Pieczywo bezglutenowe
Owoc sezonowy
OBIAD:
Zupa pomidorowa z ryżem na wywarze warzywnym zabielana śmietaną
Dieta: Zupa bez śmietany
Kociołek chłopski z mięsem wieprzowym i warzywami
Kasza jęczmienna perłowa
Dieta: Kociołek bez produktów uczulających
Woda z cytryną
PODWIECZOREK:
Jogurt pitny z podpłomykiem
Żłobki:Serek waniliowy
Dieta: Mus owocowy z pałką kukurydzianą
Owoc sezonowy
Zobacz cały jadłospis
Przedszkole Chatka Puchatka funkcjonuje na podstawie wpisu do ewidencji szkół i placówek niepublicznych prowadzonego przez Departament Edukacji Urzędu Miejskiego w Białymstoku i zgodnie z ustawa o systemie oswiaty z dnia 7.09.1991r.
Nasze przedszkole zapewnia kameralna atmosfere w grupach liczacych do 15 dzieci pozwalając tym samym na indywidualne podejście do kazdego dziecka. Pomieszczenia sa jasne i przestronne, wyposażone w atestowane sprzęty i mebelki zapewniające dzieciom bezpieczeństwo i wygodę. Zatrudniamy wykwalifikowaną i kreatywną kadre z dużym doświadczeniem pedagogicznym. Prace wychowawczo-dydaktyczne i opiekuńcze prowadzone będą na podstawie zatwierdzonego przez Ministerstwo Edukacji Narodowej programu edukacji przedszkolnej. Przedszkole realizuje również roczne przygotowanie przedszkolne przygotowujące dzieci do podjęcia nauki w szkole podstawowej.
ponadto
Jesteśmy przekonani, że dzieci z pewnościa znajda u nas ciepło, życzliwość, i troske dzięki której będą mogły harmonijnie rozwijac sie, uczyć i zdobywac nowe doświadczenia
Cele przedszkola:
1. Wspomagania rodziców w opiece i wychowaniu dziecka
2. Umożliwienie dziecku pełnego rozwoju intelektualnego, emocjonalnego, społecznego, moralnego i fizycznego
3. Kształtowanie w dziecku samodzielności i odpowiedzialności
4. Wydobycie twórczego potencjału i możliwości rozwojowych
5. Rozbudzanie potrzeby dbałości o własne zdrowie i ciało
6. Rozwijanie postawy proekologicznej
7. Uczenie współdziałania w grupie
8. Przygotowanie do podjęcia nauki w szkole
ŚNIADANIE:
Szwedzki stół, pieczywo jasne i ciemne razowe masło roślinne, wędlina, ser żółty, ogórek świeży
Dieta:Pieczywo bezglutenowe
Owoc sezonowy
OBIAD:
Zupa pomidorowa z ryżem na wywarze warzywnym zabielana śmietaną
Dieta: Zupa bez śmietany
Kociołek chłopski z mięsem wieprzowym i warzywami
Kasza jęczmienna perłowa
Dieta: Kociołek bez produktów uczulających
Woda z cytryną
PODWIECZOREK:
Jogurt pitny z podpłomykiem
Żłobki:Serek waniliowy
Dieta: Mus owocowy z pałką kukurydzianą
Owoc sezonowy