ŚNIADANIE:
Płatki kukurydziane na mleku 250g
Składniki: 225 ml mleko krowie, 2% tłuszczu, 25 g płatki kukurydziane
Banan 50 g
OBIAD:
Zupa jarzynowa na wywarze warzywnym 250 ml
Składniki: 180 ml woda, 100 g zupa jarzynowa, mrożona (ziemniaki, marchew, kalafior, kapusta, brukselska, cebula, pietruszka), 50 g ziemniaki, 20 g marchew, 15 g śmietana 12% (z mleka), 10 g pietruszka, korzeń, 10 g seler korzeniowy, 10 g por, 2 g masło ekstra (z mleka), 0 g sól biała, 0 g pieprz, 0 g liść laurowy, 0 g ziele angielskie
Kotlet wieprzowy mielony 60 g
Składniki: 42 g wieprzowina łopatka, 6 g olej rzepakowy, 5 g jaja kurze całe, 3 g cebula, 3 g bułka tarta (mąka pszenna, sól, drożdże), 2 g bułki pszenne zwykłe (mąka pszenna, woda, drożdże, sól, cukier)
Ryż biały, gotowany 120 g
Surówka z marchewki z ananasem 60 g
Składniki: 74 g marchew, 8 g ananas, plastry w syropie (ananasy, woda, cukier, regulator kwasowości- kwas cytrynowy), 8 g śmietana 18% (z mleka), 1 g cukier
Kompot owocowy 200 ml
Składniki: 180 ml woda, 45 g mieszanka owocowa, mrożona, 5 g cukier
PODWIECZOREK:
Kanapka z serem ze świeżym ogórkiem 70 g
Składniki: 25 g chleb pszenno-żytni (mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny wysuszony zakwas żytni, sól), 20 g ser gouda tłusty (mleko, sól, kultury bakterii, barwnik: annato), 20 g ogórek, 5 g masło ekstra (z mleka)
Banan 50 g
Energia: 917 kcal
Białko Tłuszcze Węglowodany
34.3 g 29.5 g 121.9 g
Zobacz cały jadłospis
Przedszkole Chatka Puchatka funkcjonuje na podstawie wpisu do ewidencji szkół i placówek niepublicznych prowadzonego przez Departament Edukacji Urzędu Miejskiego w Białymstoku i zgodnie z ustawa o systemie oswiaty z dnia 7.09.1991r.
Nasze przedszkole zapewnia kameralna atmosfere w grupach liczacych do 15 dzieci pozwalając tym samym na indywidualne podejście do kazdego dziecka. Pomieszczenia sa jasne i przestronne, wyposażone w atestowane sprzęty i mebelki zapewniające dzieciom bezpieczeństwo i wygodę. Zatrudniamy wykwalifikowaną i kreatywną kadre z dużym doświadczeniem pedagogicznym. Prace wychowawczo-dydaktyczne i opiekuńcze prowadzone będą na podstawie zatwierdzonego przez Ministerstwo Edukacji Narodowej programu edukacji przedszkolnej. Przedszkole realizuje również roczne przygotowanie przedszkolne przygotowujące dzieci do podjęcia nauki w szkole podstawowej.
ponadto
Jesteśmy przekonani, że dzieci z pewnościa znajda u nas ciepło, życzliwość, i troske dzięki której będą mogły harmonijnie rozwijac sie, uczyć i zdobywac nowe doświadczenia
Cele przedszkola:
1. Wspomagania rodziców w opiece i wychowaniu dziecka
2. Umożliwienie dziecku pełnego rozwoju intelektualnego, emocjonalnego, społecznego, moralnego i fizycznego
3. Kształtowanie w dziecku samodzielności i odpowiedzialności
4. Wydobycie twórczego potencjału i możliwości rozwojowych
5. Rozbudzanie potrzeby dbałości o własne zdrowie i ciało
6. Rozwijanie postawy proekologicznej
7. Uczenie współdziałania w grupie
8. Przygotowanie do podjęcia nauki w szkole
ŚNIADANIE:
Płatki kukurydziane na mleku 250g
Składniki: 225 ml mleko krowie, 2% tłuszczu, 25 g płatki kukurydziane
Banan 50 g
OBIAD:
Zupa jarzynowa na wywarze warzywnym 250 ml
Składniki: 180 ml woda, 100 g zupa jarzynowa, mrożona (ziemniaki, marchew, kalafior, kapusta, brukselska, cebula, pietruszka), 50 g ziemniaki, 20 g marchew, 15 g śmietana 12% (z mleka), 10 g pietruszka, korzeń, 10 g seler korzeniowy, 10 g por, 2 g masło ekstra (z mleka), 0 g sól biała, 0 g pieprz, 0 g liść laurowy, 0 g ziele angielskie
Kotlet wieprzowy mielony 60 g
Składniki: 42 g wieprzowina łopatka, 6 g olej rzepakowy, 5 g jaja kurze całe, 3 g cebula, 3 g bułka tarta (mąka pszenna, sól, drożdże), 2 g bułki pszenne zwykłe (mąka pszenna, woda, drożdże, sól, cukier)
Ryż biały, gotowany 120 g
Surówka z marchewki z ananasem 60 g
Składniki: 74 g marchew, 8 g ananas, plastry w syropie (ananasy, woda, cukier, regulator kwasowości- kwas cytrynowy), 8 g śmietana 18% (z mleka), 1 g cukier
Kompot owocowy 200 ml
Składniki: 180 ml woda, 45 g mieszanka owocowa, mrożona, 5 g cukier
PODWIECZOREK:
Kanapka z serem ze świeżym ogórkiem 70 g
Składniki: 25 g chleb pszenno-żytni (mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny wysuszony zakwas żytni, sól), 20 g ser gouda tłusty (mleko, sól, kultury bakterii, barwnik: annato), 20 g ogórek, 5 g masło ekstra (z mleka)
Banan 50 g
Energia: 917 kcal
Białko Tłuszcze Węglowodany
34.3 g 29.5 g 121.9 g
