ŚNIADANIE:
Chleb pszenno-żytni 90 g
D: chleb bezglutenowy
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny wysuszony zakwas żytni, sól
Masło Rama 10 g
Ogórek 5 g
Szynka z indyka 60 g
Jabłko 80 g
OBIAD:
Zupa pomidorowa na wywarze warzywnym z ryżem 300 ml
Składniki: 200 ml woda, 25 g koncentrat pomidorowy, 30%, 20 g ryż biały, 15 g marchew, 15 g śmietana 18% (z mleka), 5 g pietruszka, korzeń, 5 g seler korzeniowy, 4 g por, 2g natka pietruszki, 0 g sól biała, 0 g pieprz, 0 g liść laurowy, 0 g ziele angielskie
Gulasz wieprzowo - warzywny 120 g
Składniki: 90 g wieprzowina łopatka, 38 g włoszczyzna krojona w paski, mrożona (marchew, seler, pietruszka, por), 38 ml woda, 11 g cebula, 5 g mąka pszenna, typ 450, 5g olej rzepakowy, 2 g czosnek, 0 g liść laurowy, 0 g ziele angielskie, 0 g sól biała, 0 g pieprz, 0 g papryka słodka
Kasza bulgur, gotowana (pszenica) 120 g
Woda 250 ml
PODWIECZOREK:
Wafle ryżowe 30 g
Składniki: ryż brązowy, sól
Jogurt owocowy (z mleka) 120 g
D: mus owocowy
Jabłko 100 g
Energia: 1022 kcal
Białko Tłuszcze Węglowodany
49.2 g 26.9 g 140.8 g
Zobacz cały jadłospis
Przedszkole Chatka Puchatka funkcjonuje na podstawie wpisu do ewidencji szkół i placówek niepublicznych prowadzonego przez Departament Edukacji Urzędu Miejskiego w Białymstoku i zgodnie z ustawa o systemie oswiaty z dnia 7.09.1991r.
Nasze przedszkole zapewnia kameralna atmosfere w grupach liczacych do 15 dzieci pozwalając tym samym na indywidualne podejście do kazdego dziecka. Pomieszczenia sa jasne i przestronne, wyposażone w atestowane sprzęty i mebelki zapewniające dzieciom bezpieczeństwo i wygodę. Zatrudniamy wykwalifikowaną i kreatywną kadre z dużym doświadczeniem pedagogicznym. Prace wychowawczo-dydaktyczne i opiekuńcze prowadzone będą na podstawie zatwierdzonego przez Ministerstwo Edukacji Narodowej programu edukacji przedszkolnej. Przedszkole realizuje również roczne przygotowanie przedszkolne przygotowujące dzieci do podjęcia nauki w szkole podstawowej.
ponadto
Jesteśmy przekonani, że dzieci z pewnościa znajda u nas ciepło, życzliwość, i troske dzięki której będą mogły harmonijnie rozwijac sie, uczyć i zdobywac nowe doświadczenia
Cele przedszkola:
1. Wspomagania rodziców w opiece i wychowaniu dziecka
2. Umożliwienie dziecku pełnego rozwoju intelektualnego, emocjonalnego, społecznego, moralnego i fizycznego
3. Kształtowanie w dziecku samodzielności i odpowiedzialności
4. Wydobycie twórczego potencjału i możliwości rozwojowych
5. Rozbudzanie potrzeby dbałości o własne zdrowie i ciało
6. Rozwijanie postawy proekologicznej
7. Uczenie współdziałania w grupie
8. Przygotowanie do podjęcia nauki w szkole
ŚNIADANIE:
Chleb pszenno-żytni 90 g
D: chleb bezglutenowy
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny wysuszony zakwas żytni, sól
Masło Rama 10 g
Ogórek 5 g
Szynka z indyka 60 g
Jabłko 80 g
OBIAD:
Zupa pomidorowa na wywarze warzywnym z ryżem 300 ml
Składniki: 200 ml woda, 25 g koncentrat pomidorowy, 30%, 20 g ryż biały, 15 g marchew, 15 g śmietana 18% (z mleka), 5 g pietruszka, korzeń, 5 g seler korzeniowy, 4 g por, 2g natka pietruszki, 0 g sól biała, 0 g pieprz, 0 g liść laurowy, 0 g ziele angielskie
Gulasz wieprzowo - warzywny 120 g
Składniki: 90 g wieprzowina łopatka, 38 g włoszczyzna krojona w paski, mrożona (marchew, seler, pietruszka, por), 38 ml woda, 11 g cebula, 5 g mąka pszenna, typ 450, 5g olej rzepakowy, 2 g czosnek, 0 g liść laurowy, 0 g ziele angielskie, 0 g sól biała, 0 g pieprz, 0 g papryka słodka
Kasza bulgur, gotowana (pszenica) 120 g
Woda 250 ml
PODWIECZOREK:
Wafle ryżowe 30 g
Składniki: ryż brązowy, sól
Jogurt owocowy (z mleka) 120 g
D: mus owocowy
Jabłko 100 g
Energia: 1022 kcal
Białko Tłuszcze Węglowodany
49.2 g 26.9 g 140.8 g
