ŚNIADANIE:
Jabłko 100 g
Kasza manna na mleku z polewą
malinową 220 g
Składniki: 200 ml mleko krowie, 2% tłuszczu, 25 g maliny,
mrożone, 15 g kasza manna (pszenica), 12 g cukier
Chrupki kukurydziane 20 g
Składniki: mąka kukurydziana, woda
OBIAD:
Rosół drobiowy z makaronem 250 g
Składniki: 180 ml woda, 30 g marchew, 15 g pietruszka,
korzeń, 15 g seler korzeniowy, 15 g por, 15 g makaron
pszenny bezjajeczny (mąka z pszenicy zwyczajnej), 12 g
mięso ze skrzydeł indyka, bez skóry, 10 g mięso z ud
kurczaka, bez skóry, 1 g natka pietruszki, 0 g sól biała, 0 g
pieprz, 0 g liść laurowy, 0 g ziele angielskie
Bitki schabowe w sosie własnym 70
g
Składniki: 42 g wieprzowina schab surowy bez kości, 28
ml woda, 5 g olej rzepakowy, 3 g mąka pszenna, typ 450,
0 g sól biała, 0 g pieprz
Ryż biały, gotowany 120 g
Surówka z buraczków z cebulką 65
g
Składniki: 65 g burak, 20 g cebula, 6 g cytryna, 4 g olej
rzepakowy
Kompot owocowy 200 ml
Składniki: 167 ml woda, 50 g mieszanka owocowa,
mrożona, 4 g cukier
PODWIECZOREK:
Jabłko 50 g
Bułki kajzerki 60 g
Składniki: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, drożdże,
sól, cukier.
Twarożek na słodko 30 g
Składniki: 22 g ser twarogowy półtłusty (z mleka), 8 g
śmietana 18% (z mleka), 3 g cukier
Energia: 1041 kcal
Białko Tłuszcze Węglowodany
41 g 22.9 g 160 g
Zobacz cały jadłospis
Przedszkole Chatka Puchatka funkcjonuje na podstawie wpisu do ewidencji szkół i placówek niepublicznych prowadzonego przez Departament Edukacji Urzędu Miejskiego w Białymstoku i zgodnie z ustawa o systemie oswiaty z dnia 7.09.1991r.
Nasze przedszkole zapewnia kameralna atmosfere w grupach liczacych do 15 dzieci pozwalając tym samym na indywidualne podejście do kazdego dziecka. Pomieszczenia sa jasne i przestronne, wyposażone w atestowane sprzęty i mebelki zapewniające dzieciom bezpieczeństwo i wygodę. Zatrudniamy wykwalifikowaną i kreatywną kadre z dużym doświadczeniem pedagogicznym. Prace wychowawczo-dydaktyczne i opiekuńcze prowadzone będą na podstawie zatwierdzonego przez Ministerstwo Edukacji Narodowej programu edukacji przedszkolnej. Przedszkole realizuje również roczne przygotowanie przedszkolne przygotowujące dzieci do podjęcia nauki w szkole podstawowej.
ponadto
Jesteśmy przekonani, że dzieci z pewnościa znajda u nas ciepło, życzliwość, i troske dzięki której będą mogły harmonijnie rozwijac sie, uczyć i zdobywac nowe doświadczenia
Cele przedszkola:
1. Wspomagania rodziców w opiece i wychowaniu dziecka
2. Umożliwienie dziecku pełnego rozwoju intelektualnego, emocjonalnego, społecznego, moralnego i fizycznego
3. Kształtowanie w dziecku samodzielności i odpowiedzialności
4. Wydobycie twórczego potencjału i możliwości rozwojowych
5. Rozbudzanie potrzeby dbałości o własne zdrowie i ciało
6. Rozwijanie postawy proekologicznej
7. Uczenie współdziałania w grupie
8. Przygotowanie do podjęcia nauki w szkole
ŚNIADANIE:
Jabłko 100 g
Kasza manna na mleku z polewą
malinową 220 g
Składniki: 200 ml mleko krowie, 2% tłuszczu, 25 g maliny,
mrożone, 15 g kasza manna (pszenica), 12 g cukier
Chrupki kukurydziane 20 g
Składniki: mąka kukurydziana, woda
OBIAD:
Rosół drobiowy z makaronem 250 g
Składniki: 180 ml woda, 30 g marchew, 15 g pietruszka,
korzeń, 15 g seler korzeniowy, 15 g por, 15 g makaron
pszenny bezjajeczny (mąka z pszenicy zwyczajnej), 12 g
mięso ze skrzydeł indyka, bez skóry, 10 g mięso z ud
kurczaka, bez skóry, 1 g natka pietruszki, 0 g sól biała, 0 g
pieprz, 0 g liść laurowy, 0 g ziele angielskie
Bitki schabowe w sosie własnym 70
g
Składniki: 42 g wieprzowina schab surowy bez kości, 28
ml woda, 5 g olej rzepakowy, 3 g mąka pszenna, typ 450,
0 g sól biała, 0 g pieprz
Ryż biały, gotowany 120 g
Surówka z buraczków z cebulką 65
g
Składniki: 65 g burak, 20 g cebula, 6 g cytryna, 4 g olej
rzepakowy
Kompot owocowy 200 ml
Składniki: 167 ml woda, 50 g mieszanka owocowa,
mrożona, 4 g cukier
PODWIECZOREK:
Jabłko 50 g
Bułki kajzerki 60 g
Składniki: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, drożdże,
sól, cukier.
Twarożek na słodko 30 g
Składniki: 22 g ser twarogowy półtłusty (z mleka), 8 g
śmietana 18% (z mleka), 3 g cukier
Energia: 1041 kcal
Białko Tłuszcze Węglowodany
41 g 22.9 g 160 g
