Śniadanie:
Twarożek z pomidorami 30 g
D: kanapka bgl z wędliną
Składniki: 75 g ser twarogowy półtłusty (z mleka), 75 g serek twarogowy, homogenizowany, pełnotłusty (mleko, śmietanka (z mleka), cukier, kultury bakterii mlekowych), 15 g pomidory w puszce krojone, 0 g sól biała, 0 g czosnek
Kajzerka 60 g
Składniki: 0 g mąka pszenna, typ 450, 0 ml woda, 0 g drożdże piekarskie, prasowane, 0 g sól biała, 0 g cukier
Gruszka 50 g
Obiad:
Zupa grochowa z ziemniakami 250 ml
D: zupa krem z warzyw
Składniki: 180 ml woda, 30 g ziemniaki, 20 g groch, nasiona suche, 17 g marchew, 15 g pietruszka, korzeń, 15 g cebula, 15 g kiełbasa śląska, 10 g olej rzepakowy, 1 g czosnek, 0 g sól biała, 0 g pieprz, 0 g liść laurowy, 0 g ziele angielskie, 0 g majeranek, 0 g cząber suszony
Ryba w jajku 70 g
D: ryba w panierce bgl
Składniki: ryba miruna, jajko, mąka , sól , cytrtna ( pszenica, jajka, ryba)
Ziemniaki, gotowane w wodzie 120g
Surówka z kapusty kiszonej z marchewką i cebulką 60 g
Składniki: 70 g kapusta kiszona (kapusta biała, marchew, sól), 40 g marchew, 15 g cebula, 5 g olej rzepakowy
Woda 200 ml
Podwieczorek:
Ciasto drożdżowe 50 g
D: ciasto bgl z wisnią
Składniki: 25 g mąka pszenna, typ 450, 8 g jaja kurze całe, 8 ml mleko krowie, 2% tłuszczu, 8 g olej rzepakowy, 5 g cukier, 1 g cukier z prawdziwą wanilią (cukier puder, wanilia w proszku (2,5 %), ekstrakt z wanilii (2%).), 0.33 g drożdże piekarskie, prasowane
Gruszka 50 g
Energia: 960 kcal
Białko Tłuszcze Węglowodany
50.2 g 46.4 g 80.2 g
Zobacz cały jadłospisWyprawka do Przedszkola
PROSIMY ABY WSZYSTKIE RZECZY BYŁY PODPISANE
Śniadanie:
Twarożek z pomidorami 30 g
D: kanapka bgl z wędliną
Składniki: 75 g ser twarogowy półtłusty (z mleka), 75 g serek twarogowy, homogenizowany, pełnotłusty (mleko, śmietanka (z mleka), cukier, kultury bakterii mlekowych), 15 g pomidory w puszce krojone, 0 g sól biała, 0 g czosnek
Kajzerka 60 g
Składniki: 0 g mąka pszenna, typ 450, 0 ml woda, 0 g drożdże piekarskie, prasowane, 0 g sól biała, 0 g cukier
Gruszka 50 g
Obiad:
Zupa grochowa z ziemniakami 250 ml
D: zupa krem z warzyw
Składniki: 180 ml woda, 30 g ziemniaki, 20 g groch, nasiona suche, 17 g marchew, 15 g pietruszka, korzeń, 15 g cebula, 15 g kiełbasa śląska, 10 g olej rzepakowy, 1 g czosnek, 0 g sól biała, 0 g pieprz, 0 g liść laurowy, 0 g ziele angielskie, 0 g majeranek, 0 g cząber suszony
Ryba w jajku 70 g
D: ryba w panierce bgl
Składniki: ryba miruna, jajko, mąka , sól , cytrtna ( pszenica, jajka, ryba)
Ziemniaki, gotowane w wodzie 120g
Surówka z kapusty kiszonej z marchewką i cebulką 60 g
Składniki: 70 g kapusta kiszona (kapusta biała, marchew, sól), 40 g marchew, 15 g cebula, 5 g olej rzepakowy
Woda 200 ml
Podwieczorek:
Ciasto drożdżowe 50 g
D: ciasto bgl z wisnią
Składniki: 25 g mąka pszenna, typ 450, 8 g jaja kurze całe, 8 ml mleko krowie, 2% tłuszczu, 8 g olej rzepakowy, 5 g cukier, 1 g cukier z prawdziwą wanilią (cukier puder, wanilia w proszku (2,5 %), ekstrakt z wanilii (2%).), 0.33 g drożdże piekarskie, prasowane
Gruszka 50 g
Energia: 960 kcal
Białko Tłuszcze Węglowodany
50.2 g 46.4 g 80.2 g
