2025-11-07 - Piątek

ŚNIADANIE:

Paprykarz własnej roboty 40 g

D: kanapka z wędliną

Składniki: 80 g miruna świeża, filety bez skóry (ryba), 24 g ryż basmati, 16 g koncentrat pomidorowy, 30%, 2 g sól biała, 2 g pieprz, 2 g papryka czerwona

Bułka wrocławska (pszenica) 60 g

Banan 30 g 

OBIAD:

Zupa z fasolki szparagowej 250 g

Składniki: 180 ml woda, 65 g fasolka szparagowa, mrożona, 50 g ziemniaki, 20 g marchew, 15 g seler korzeniowy, 10 g pietruszka, korzeń, 10 g por, 10 g śmietana 18% mleka), 0 g sól biała, 0 g pieprz, 0 g liść laurowy, 0 g ziele angielskie

Babka ziemniaczana 120 g

Składniki: ziemniak, jaja, smalec, słonina, cebula, olej rzepakowy, sól, przyprawa uniwersalna: [sól, susze warzywne: marchew, pasternak, cebula, pietruszka nać cukier, kurkuma], pieprz czarny, liście warzyw zielonych.

Sos pieczarkowy 30 g

Składniki: 38 g pieczarki świeże, 10 ml woda, 3 g cebula, 1g masło ekstra (z mleka), 0 g sól biała, 0 g pieprz

Ogórek kiszony 60 g

Woda 200 ml 

PODWIECZOREK:

Ciasto marchewkowe 60 g

D: ciasto z wisnią bgl

Składniki: 20 g marchew, 17 g mąka pszenna, typ 450, 13 g olej rzepakowy, 12 g jaja kurze całe, 10 g cukier

Jabłko 50 g

Energia: 942 kcal

Białko 40 g

Tłuszcze 30.9 g

Węglowodany 110.5 g

Zobacz cały jadłospis

Wyprawka do Przedszkola

 

  • kapcie
  • ubranko na zmianę (majtki, getry lub spodnie, bluzka, koszulka)
  • pościel (kołderka/kocyk, poduszeczka)
  • ręcznik z pętelką (podpisany)
  • wyprawka plastyczna (lista dostepna u pań w poszczególnych grupach)
  • ręcznik papierowy
  • 3 opakowania chusteczek higienicznych

PROSIMY ABY WSZYSTKIE RZECZY BYŁY PODPISANE

https://www.facebook.com/Chatka-Puchatka-Przedszkole-i-%C5%BB%C5%82obek-647526801972067/?fref=ts