2025-10-14 - Wtorek

ŚNIADANIE:

Arbuz

Płatki żytnie na mleku

D: mleko owsiane bgl

Składniki: mleko krowie, 2% tłuszczu, płatki żytnie

Pieczywo chrupkie (pszenica)

OBIAD:

Zupa kalafiorowa na wywarze warzywnym

Składniki: woda, kalafior, ziemniaki, marchew, śmietana

18% (z mleka), pietruszka, korzeń, seler korzeniowy, por,

natka pietruszki, sól biała, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie

Filet z kurczaka w jajku

D: filet w mące kukurydzianej 

Składniki: mięso z piersi kurczaka, bez skóry, mąka pszenna, typ 450, jaja kurze całe, czosnek, papryka słodka, sól biała

Ryż biały, gotowany

Surówka z marchewki

Składniki: marchew, pestki słonecznika, olej rzepakowy, cytryna

Kompot owocowy bez cukru

Składniki: woda, mieszanka owocowa, mrożona

PODWIECZOREK

Arbuz

Twarożek straciatella

Składniki: ser twarogowy półtłusty (z mleka), jogurt grecki (mleko, żywe kultury barterii), czekolada gorzka (soja, mleko), cukier z prawdziwą wanilią (cukier puder,

wanilia w proszku (2,5 %), ekstrakt z wanilii (2%).)

Energia: 905 kcal

Zobacz cały jadłospis

Wyprawka do Przedszkola

 

  • kapcie
  • ubranko na zmianę (majtki, getry lub spodnie, bluzka, koszulka)
  • pościel (kołderka/kocyk, poduszeczka)
  • ręcznik z pętelką (podpisany)
  • wyprawka plastyczna (lista dostepna u pań w poszczególnych grupach)
  • ręcznik papierowy
  • 3 opakowania chusteczek higienicznych

PROSIMY ABY WSZYSTKIE RZECZY BYŁY PODPISANE

https://www.facebook.com/Chatka-Puchatka-Przedszkole-i-%C5%BB%C5%82obek-647526801972067/?fref=ts