ŚNIADANIE:
Jabłko 100 g
Kasza manna na mleku 200 g
D: mleko owsiane
Składniki: 180 ml mleko krowie, 2% tłuszczu, 15 g kasza
manna (pszenica)
Mus malinowy własnego wyrobu 30g
Składniki: 30 g maliny, mrożone, 1 g cukier
Wafle ryżowe 30 g
Składniki: ryż brązowy, sól
OBIAD:
Rosół drobiowy z makaronem 250 g
D: wywar warzywny z makaronem bgl
Składniki: 180 ml woda, 30 g marchew, 15 g pietruszka,
korzeń, 15 g seler korzeniowy, 15 g por, 15 g makaron
pszenny bezjajeczny (mąka z pszenicy zwyczajnej), 12 g
mięso ze skrzydeł indyka, bez skóry, 10 g mięso z ud
kurczaka, bez skóry, 1 g natka pietruszki, 0 g sól biała, 0 g
pieprz, 0 g liść laurowy, 0 g ziele angielskie
Pieczeń wieprzowa rzymska 50 g
D: pieczeń bez jajka z bułką bgl
Składniki: 50 g wieprzowina szynka surowa, 10 g bułki
pszenne zwykłe (mąka pszenna, woda, drożdże, sól,
cukier), 6 g jaja kurze całe, 1 g skrobia ziemniaczana
Kasza jęczmienna, perłowa,
gotowana 120 g
D: kaszą gryczana
Surówka z buraczków z cebulką 60g
Składniki: 60 g burak, 18 g cebula, 6 g cytryna, 4 g olej
rzepakowy
Kompot owocowy 200 ml
Składniki: 167 ml woda, 50 g mieszanka owocowa,
mrożona, 4 g cukier
PODWIECZOREK:
Jabłko 50 g
Kanapka z serem 50 g
D: kanapka bgl z wędliną
Składniki: 25 g chleb pszenno-żytni (mąka pszenna,
mąka żytnia, naturalny wysuszony zakwas żytni, sól), 20
g ser gouda tłusty (mleko, sól, kultury bakterii, barwnik:
annato), 5 g masło ekstra (z mleka)
Ogórek 10 g
Energia: 927 kcal
Białko Tłuszcze Węglowodany
40.6 g 23.4 g 130.5 g
Zobacz cały jadłospisWyprawka do Żłobka
Wszystkie rzeczy muszą być podpisane
ŚNIADANIE:
Jabłko 100 g
Kasza manna na mleku 200 g
D: mleko owsiane
Składniki: 180 ml mleko krowie, 2% tłuszczu, 15 g kasza
manna (pszenica)
Mus malinowy własnego wyrobu 30g
Składniki: 30 g maliny, mrożone, 1 g cukier
Wafle ryżowe 30 g
Składniki: ryż brązowy, sól
OBIAD:
Rosół drobiowy z makaronem 250 g
D: wywar warzywny z makaronem bgl
Składniki: 180 ml woda, 30 g marchew, 15 g pietruszka,
korzeń, 15 g seler korzeniowy, 15 g por, 15 g makaron
pszenny bezjajeczny (mąka z pszenicy zwyczajnej), 12 g
mięso ze skrzydeł indyka, bez skóry, 10 g mięso z ud
kurczaka, bez skóry, 1 g natka pietruszki, 0 g sól biała, 0 g
pieprz, 0 g liść laurowy, 0 g ziele angielskie
Pieczeń wieprzowa rzymska 50 g
D: pieczeń bez jajka z bułką bgl
Składniki: 50 g wieprzowina szynka surowa, 10 g bułki
pszenne zwykłe (mąka pszenna, woda, drożdże, sól,
cukier), 6 g jaja kurze całe, 1 g skrobia ziemniaczana
Kasza jęczmienna, perłowa,
gotowana 120 g
D: kaszą gryczana
Surówka z buraczków z cebulką 60g
Składniki: 60 g burak, 18 g cebula, 6 g cytryna, 4 g olej
rzepakowy
Kompot owocowy 200 ml
Składniki: 167 ml woda, 50 g mieszanka owocowa,
mrożona, 4 g cukier
PODWIECZOREK:
Jabłko 50 g
Kanapka z serem 50 g
D: kanapka bgl z wędliną
Składniki: 25 g chleb pszenno-żytni (mąka pszenna,
mąka żytnia, naturalny wysuszony zakwas żytni, sól), 20
g ser gouda tłusty (mleko, sól, kultury bakterii, barwnik:
annato), 5 g masło ekstra (z mleka)
Ogórek 10 g
Energia: 927 kcal
Białko Tłuszcze Węglowodany
40.6 g 23.4 g 130.5 g
