ŚNIADANIE:
Owsianka na mleku 200 g
D: owsianka bgl na mleku owsianym
Składniki: 180 ml mleko krowie, 2% tłuszczu, 18 g płatkiowsiane
Pięcioraczek 50 g
D: bułka bgl słodka
Składniki: 42 g mąka pszenna, typ 450, 8 g jaja kurze
całe, 4 ml woda, 4 g margaryna twarda, 80% tłuszczu, z
witaminami a i d, 2 g cukier
Banan 50 g
OBIAD:
Zupa ogórkowa 250 ml
Składniki: 180 ml woda, 75 g ziemniaki, 40 g ogórek
kiszony, 20 g marchew, 10 g pietruszka, korzeń, 10 g por,
10 g seler korzeniowy, 10 g śmietana 18% (z mleka), 2 g
koperek, 0 g sól biała, 0 g pieprz, 0 g liść laurowy, 0 g ziele angielskie
Pulpety gotowane z piersi indyka z
ryżem w sosie pomidorowym 180 g
Składniki: 72 g mięso z piersi indyka, bez skóry, 54 ml
woda, 27 g ryż biały, 18 g bułki pszenne zwykłe (mąka
pszenna, woda, drożdże, sól, cukier), 11 g jaja kurze całe,
9 g pomidory w puszce krojone, 5 g mąka pszenna, typ
450, 2 g czosnek, 0 g sól biała, 0 g pieprz, 0 g papryka
słodka, 0 g oregano suszone
Surówka wielowarzywna 60 g
Składniki: 34 g kapusta włoska, 8 g marchew, 8 g jabłko, 4
g por, 4 g papryka czerwona, 4 g olej rzepakowy, 2 g koperek
Kompot owocowy bez cukru 200 ml
Składniki: 180 ml woda, 45 g mieszanka owocowa, mrożona
PODWIECZOREK
Twarożek straciatella 45 g
D: bułka bgl, dżem niskosłodzony wiśniowy
Składniki: 30 g ser twarogowy półtłusty (z mleka), 15 g
jogurt grecki (mleko, żywe kultury barterii), 1 g czekolada
gorzka (soja, mleko), 1 g cukier z prawdziwą wanilią
(cukier puder, wanilia w proszku (2,5 %), ekstrakt z wanilii (2%).)
Bułki kajzerki 60 g
Składniki: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, drożdże, sól, cukier.
Jabłko 50 g
Energia: 1058 kcal
Białko 48.2 g
Tłuszcze 23.1 g
Węglowodany 157.6 g
Zobacz cały jadłospisŚNIADANIE:
Owsianka na mleku 200 g
D: owsianka bgl na mleku owsianym
Składniki: 180 ml mleko krowie, 2% tłuszczu, 18 g płatkiowsiane
Pięcioraczek 50 g
D: bułka bgl słodka
Składniki: 42 g mąka pszenna, typ 450, 8 g jaja kurze
całe, 4 ml woda, 4 g margaryna twarda, 80% tłuszczu, z
witaminami a i d, 2 g cukier
Banan 50 g
OBIAD:
Zupa ogórkowa 250 ml
Składniki: 180 ml woda, 75 g ziemniaki, 40 g ogórek
kiszony, 20 g marchew, 10 g pietruszka, korzeń, 10 g por,
10 g seler korzeniowy, 10 g śmietana 18% (z mleka), 2 g
koperek, 0 g sól biała, 0 g pieprz, 0 g liść laurowy, 0 g ziele angielskie
Pulpety gotowane z piersi indyka z
ryżem w sosie pomidorowym 180 g
Składniki: 72 g mięso z piersi indyka, bez skóry, 54 ml
woda, 27 g ryż biały, 18 g bułki pszenne zwykłe (mąka
pszenna, woda, drożdże, sól, cukier), 11 g jaja kurze całe,
9 g pomidory w puszce krojone, 5 g mąka pszenna, typ
450, 2 g czosnek, 0 g sól biała, 0 g pieprz, 0 g papryka
słodka, 0 g oregano suszone
Surówka wielowarzywna 60 g
Składniki: 34 g kapusta włoska, 8 g marchew, 8 g jabłko, 4
g por, 4 g papryka czerwona, 4 g olej rzepakowy, 2 g koperek
Kompot owocowy bez cukru 200 ml
Składniki: 180 ml woda, 45 g mieszanka owocowa, mrożona
PODWIECZOREK
Twarożek straciatella 45 g
D: bułka bgl, dżem niskosłodzony wiśniowy
Składniki: 30 g ser twarogowy półtłusty (z mleka), 15 g
jogurt grecki (mleko, żywe kultury barterii), 1 g czekolada
gorzka (soja, mleko), 1 g cukier z prawdziwą wanilią
(cukier puder, wanilia w proszku (2,5 %), ekstrakt z wanilii (2%).)
Bułki kajzerki 60 g
Składniki: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, drożdże, sól, cukier.
Jabłko 50 g
Energia: 1058 kcal
Białko 48.2 g
Tłuszcze 23.1 g
Węglowodany 157.6 g
            
        
