Poniedziałek - 2025-11-03

ŚNIADANIE:

Polędwica z indyka 60 g

Składniki: mięso z indyka 75 %, woda, sól, skrobia

ziemniaczana, substancje zagęszczające, błonnik pszenny

bezglutenowy, białko sojowe, przeciwutleniacz, aromaty,

hydrolizat białka sojowego, wzmacniacz smaku: e621,

substancja konserwująca : azotyn sodu.

Chleb pszenno-żytni 90 g

D: chleb bgl

Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny

wysuszony zakwas żytni, sól

Jabłko 80 g

Ogórek 5 g

Masło Rama 10 g

OBIAD:

Zupa minestrone 350 ml

Składniki: 180 ml woda, 40 g makaron bezjajeczny z

semoliny (semolina z pszenicy twardej), 15 g marchew, 15g fasolka szparagowa, mrożona, 10 g koncentrat

pomidorowy, 30%, 10 g pomidory w puszce krojone, 5 g

śmietana 12% (z mleka), 2 g sól biała, 1 g lubczyk

suszony, 0.5 g pieprz

Gulasz wieprzowo - warzywny 160 g

Składniki: 120 g wieprzowina łopatka, 50 g włoszczyzna

krojona w paski, mrożona (marchew, seler, pietruszka,

por), 50 ml woda, 15 g cebula, 7 g mąka pszenna, typ 450,

6 g olej rzepakowy, 2 g czosnek, 0 g liść laurowy, 0 g ziele

angielskie, 0 g sól biała, 0 g pieprz, 0 g papryka słodka

Kasza jęczmienna, perłowa,

gotowana 120 g

Woda 250 ml

PODWIECZOREK:

Jabłko 100 g

Jogurt wiśniowy, 1,5% tłuszczu (z mleka) 120 g

Podpłomyki 20 g

Składniki: mąka pszenna, tłuszcz roślinny (rzepakowy),

mleko odtłuszczone w proszku, emulgator: lecytyna ( z

rzepaku), substancje spulchniające: wodorowęglan sodu,

pirofosforan disodowy

Energia: 1070 kcal

Białko Tłuszcze Węglowodany

52.4 g 29.4 g 141.7 g

https://www.facebook.com/Chatka-Puchatka-Przedszkole-i-%C5%BB%C5%82obek-647526801972067/?fref=ts