ŚNIADANIE:
Kisiel o smaku cytrynowym 120 g
Składniki: cukier, skrobia ziemniaczana, regulator kwasowości, wit. c , aromat naturalny, sól, barwnik (kurkuma)
Bułeczka słodka paluch 40 g
Składniki: 27 g mąka pszenna, typ 450, 7 ml woda, 3 g cukier, 3 g jaja kurze całe, 1 g masło ekstra (z mleka)
Jabłko 50 g
OBIAD:
Zupa pomidorowa z ryżem 250 ml
Składniki: 180 ml woda, 50 g passata pomidorowa (przecier pomidorowy, sól), 20 g marchew, 15 g ryż biały, 10 g pietruszka, korzeń, 10 g seler korzeniowy, 10 g por, 10 g śmietana 18% (z mleka), 3 g koncentrat pomidorowy, 30%, 2 g natka pietruszki, 0 g sól biała, 0 g pieprz, 0 g liść laurowy, 0 g ziele angielskie
Kartacze z mięsem(pszenica) 180 g
Składniki: woda, ziemniak, mielone mięso wieprzowe,
ziemniaki, skrobia ziemniaczana, cebula, bułka tarta, sól, pieprz.
Ogórek kiszony 60 g
Woda 200 ml
PODWIECZOREK:
Serek waniliowy 120 g
Składniki: mleko, śmietanka, cukier, naturalny aromat waniliowy, bakterie fermentacji mlekowej
Chrupki kukurydziane 30 g
Składniki: mąka kukurydziana, woda
Jabłko 50 g
Energia: 895 kcal
Białko Tłuszcze Węglowodany
28.8 g 20.4 g 140 g
Zobacz cały jadłospisOŚWIADCZENIE DLA RODZICA :
https://drive.google.com/file/d/1fcR4LqMZG1BG0rILzHuTCKpUh_ER7nCS/view?usp=sharing
PROCEDURA POSTEPOWANIA NA WYPADEK CHOROBY LUB PODEJRZENIA ZAKAŻENIA COVID – 19 WŚRÓD DZIECI
UCZĘSZCZAJĄCYCH DO PRZEDSZKOLA:
https://drive.google.com/file/d/1X__AErd51VbIXnR4vc4Bcqf5Cq2SQrlc/view?usp=sharing
PROCEDURA PRZYPROWADZANIA DZIECI DO PRZEDSZKOLA W
CZASIE PANDEMII COVID – 19:
https://drive.google.com/file/d/1lsHjA9HCqwxSfISGRjsfl8StUShjquG6/view?usp=sharing
PROCEDURA PRZYJMOWANIA DZIECI PO WZNOWIENIU DZIAŁALNOŚCI
PRZEDSZKOLA/ŻłOBKA W CZASIE OBOWIĄZYWANIA ZMIENIONYCH WARUNKÓW
PRACY PLACÓWKI:
https://drive.google.com/file/d/1ct_C6EVVS6Or0iIst1o0Z0N2rY3z4kGN/view?usp=sharing
REGULAMIN DLA RODZICÓW W
CZASIE PANDEMII COVID – 19:
https://drive.google.com/file/d/1M5OQqj3QPjkTDlcxTRbC-dAkqPY_BoDO/view?usp=sharing
WYTYCZNE PRZECIWEPIDEMICZNE GŁÓWNEGO INSPEKTORA SANITARNEGO :
https://drive.google.com/file/d/1Qshfa9_L4TD7PQR6TgG3marfehVkeLXl/view?usp=sharing
Wytyczne dla przedszkoli, oddziałów przedszkolnych w szkole podstawowej i innych form wychowania przedszkolnego:
https://drive.google.com/file/d/1kQjUb8EYCnfFUqw-WnCnbJtt8b3IB2Xl/view?usp=sharing
Wytyczne dla instytucji opieki nad dziećmi w wieku do lat 3:
https://drive.google.com/file/d/1dnl92qPQ4fzGWhSBw0PKJK3Zt5HPE50F/view?usp=sharing
ŚNIADANIE:
Kisiel o smaku cytrynowym 120 g
Składniki: cukier, skrobia ziemniaczana, regulator kwasowości, wit. c , aromat naturalny, sól, barwnik (kurkuma)
Bułeczka słodka paluch 40 g
Składniki: 27 g mąka pszenna, typ 450, 7 ml woda, 3 g cukier, 3 g jaja kurze całe, 1 g masło ekstra (z mleka)
Jabłko 50 g
OBIAD:
Zupa pomidorowa z ryżem 250 ml
Składniki: 180 ml woda, 50 g passata pomidorowa (przecier pomidorowy, sól), 20 g marchew, 15 g ryż biały, 10 g pietruszka, korzeń, 10 g seler korzeniowy, 10 g por, 10 g śmietana 18% (z mleka), 3 g koncentrat pomidorowy, 30%, 2 g natka pietruszki, 0 g sól biała, 0 g pieprz, 0 g liść laurowy, 0 g ziele angielskie
Kartacze z mięsem(pszenica) 180 g
Składniki: woda, ziemniak, mielone mięso wieprzowe,
ziemniaki, skrobia ziemniaczana, cebula, bułka tarta, sól, pieprz.
Ogórek kiszony 60 g
Woda 200 ml
PODWIECZOREK:
Serek waniliowy 120 g
Składniki: mleko, śmietanka, cukier, naturalny aromat waniliowy, bakterie fermentacji mlekowej
Chrupki kukurydziane 30 g
Składniki: mąka kukurydziana, woda
Jabłko 50 g
Energia: 895 kcal
Białko Tłuszcze Węglowodany
28.8 g 20.4 g 140 g
