ŚNIADANIE:
Polędwica z indyka 30 g
Chleb pszenno-żytni 90 g
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny
wysuszony zakwas żytni, sól
Szynka wieprzowa, gotowana 15 g
Jabłko 80 g
Ogórek 5 g
Masło Rama 10 g
OBIAD:
Zupa krupnik 250 ml
Składniki: 200 ml woda, 30 g kasza jęczmienna, pęczak,
10 g marchew, 10 g pietruszka, korzeń
Gulasz drobiowy 100 g
Składniki: 50 g mięso z piersi kurczaka, bez skóry, 30 ml
woda, 15 g marchew, 5 g olej rzepakowy, 5 g cebula, 5 g
pietruszka, korzeń, 3 g mąka pszenna, typ 450, 3 g seler
korzeniowy, 2 g por, 0 g papryka słodka, 0 g liść laurowy, 0
g ziele angielskie, 0 g pieprz, 0 g sól biała
Woda 250 ml
Kasza bulgur, gotowana (pszenica)
120 g
PODWIECZOREK:
Jabłko 100 g
Jogurt naturalny z malinami 160 g
Składniki: 120 g jogurt naturalny, 2% tłuszczu (mleko
pasteryzowane, żywe kultury bakterii), 40 g maliny,
mrożone, 5 g cukier
Chrupki kukurydziane 20 g
Składniki: mąka kukurydziana, woda
Energia: 919 kcal
Białko Tłuszcze Węglowodany
40.5 g 20.5 g 137.7 g
Zobacz cały jadłospisŚNIADANIE:
Polędwica z indyka 30 g
Chleb pszenno-żytni 90 g
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny
wysuszony zakwas żytni, sól
Szynka wieprzowa, gotowana 15 g
Jabłko 80 g
Ogórek 5 g
Masło Rama 10 g
OBIAD:
Zupa krupnik 250 ml
Składniki: 200 ml woda, 30 g kasza jęczmienna, pęczak,
10 g marchew, 10 g pietruszka, korzeń
Gulasz drobiowy 100 g
Składniki: 50 g mięso z piersi kurczaka, bez skóry, 30 ml
woda, 15 g marchew, 5 g olej rzepakowy, 5 g cebula, 5 g
pietruszka, korzeń, 3 g mąka pszenna, typ 450, 3 g seler
korzeniowy, 2 g por, 0 g papryka słodka, 0 g liść laurowy, 0
g ziele angielskie, 0 g pieprz, 0 g sól biała
Woda 250 ml
Kasza bulgur, gotowana (pszenica)
120 g
PODWIECZOREK:
Jabłko 100 g
Jogurt naturalny z malinami 160 g
Składniki: 120 g jogurt naturalny, 2% tłuszczu (mleko
pasteryzowane, żywe kultury bakterii), 40 g maliny,
mrożone, 5 g cukier
Chrupki kukurydziane 20 g
Składniki: mąka kukurydziana, woda
Energia: 919 kcal
Białko Tłuszcze Węglowodany
40.5 g 20.5 g 137.7 g