ŚNIADANIE:
Pasta z ciecierzycy i pieczonego buraka 20 g
Składniki: 15 g ciecierzyca konserwowa, 6 g burak, 1 g
czosnek, 1 g sok ze świeżej cytryny, 0 g sól biała, 0 g pieprz
Bułki pszenne grahamki 60 g
Składniki: mąka pełnoziarnista, mąka pszenna, woda, drożdże, sól, cukier
Ogórek kiszony 10 g
Banan 100 g
OBIAD:
Zupa minestrone 250 ml
Składniki: 129 ml woda, 29 g makaron bezjajeczny z
semoliny (semolina z pszenicy twardej), 11 g marchew,
11 g fasolka szparagowa, mrożona, 7 g koncentrat
pomidorowy, 30%, 7 g pomidory w puszce krojone, 7 g
śmietana 12% (z mleka), 1 g sól biała, 1 g lubczyk suszony, 0 g pieprz
Mięso z uda w panierce 70 ml
Składniki: 70 g udo z kurczaka, 6 g bułka tarta (mąka
pszenna, sól, drożdże), 5 g mąka pszenna, typ 450, 0 g sól biała
Kasza bulgur, gotowana (pszenica) 120 g
Surówka z białej kapusty Colesław 60 g
D: warzywa na parze
Składniki: 51 g kapusta biała, 11 g marchew, 4 g majonez
(olej rzepakowy rafinowany, musztarda (woda, ocet,
gorczyca, cukier, sól, przyprawy), woda, żółtka jaj kurzych (7,0%)), 2 g koperek
Kompot wieloowocowy bez cukru 200 ml
Składniki: 160 ml woda, 35 g jabłko, 10 g śliwki bez pestek,
mrożone, 5 g truskawki, mrożone, 5 g wiśnie bez pestek, mrożone
PODWIECZOREK:
Banan 50 g
Makaron bezjajeczny z semoliny 80 g
Składniki: semolina z pszenicy twardej
Mus owocowy 10 g
Składniki: banan, jabłko, witamina c
Jogurt grecki 10 g
Składniki: mleko, żywe kultury barterii
Energia: 1019 kcal
Białko Tłuszcze Węglowodany
35.9 g 13.8 g 182.1 g
Zobacz cały jadłospis
PRZEDSZKOLE I ŻŁOBEK CHATKA PUCHATKA
ul. Słonimska 46
15-029 Białystok
tel. 501 66 84 88 (Dyrekcja, 8:00-16:00)
tel. 505 95 00 99 (placówka Słonimska)
PUCHATKOWY ŻŁOBEK I PRZEDSZKOLE
ul. Sudecka 2
tel. 661 93 13 03 (placówka Sudecka)
e-mail: przedszkole@chatka-puchatka.bialystok.pl
numer konta do wpłat:
40 1020 1332 0000 1002 1045 6657
ŚNIADANIE:
Pasta z ciecierzycy i pieczonego buraka 20 g
Składniki: 15 g ciecierzyca konserwowa, 6 g burak, 1 g
czosnek, 1 g sok ze świeżej cytryny, 0 g sól biała, 0 g pieprz
Bułki pszenne grahamki 60 g
Składniki: mąka pełnoziarnista, mąka pszenna, woda, drożdże, sól, cukier
Ogórek kiszony 10 g
Banan 100 g
OBIAD:
Zupa minestrone 250 ml
Składniki: 129 ml woda, 29 g makaron bezjajeczny z
semoliny (semolina z pszenicy twardej), 11 g marchew,
11 g fasolka szparagowa, mrożona, 7 g koncentrat
pomidorowy, 30%, 7 g pomidory w puszce krojone, 7 g
śmietana 12% (z mleka), 1 g sól biała, 1 g lubczyk suszony, 0 g pieprz
Mięso z uda w panierce 70 ml
Składniki: 70 g udo z kurczaka, 6 g bułka tarta (mąka
pszenna, sól, drożdże), 5 g mąka pszenna, typ 450, 0 g sól biała
Kasza bulgur, gotowana (pszenica) 120 g
Surówka z białej kapusty Colesław 60 g
D: warzywa na parze
Składniki: 51 g kapusta biała, 11 g marchew, 4 g majonez
(olej rzepakowy rafinowany, musztarda (woda, ocet,
gorczyca, cukier, sól, przyprawy), woda, żółtka jaj kurzych (7,0%)), 2 g koperek
Kompot wieloowocowy bez cukru 200 ml
Składniki: 160 ml woda, 35 g jabłko, 10 g śliwki bez pestek,
mrożone, 5 g truskawki, mrożone, 5 g wiśnie bez pestek, mrożone
PODWIECZOREK:
Banan 50 g
Makaron bezjajeczny z semoliny 80 g
Składniki: semolina z pszenicy twardej
Mus owocowy 10 g
Składniki: banan, jabłko, witamina c
Jogurt grecki 10 g
Składniki: mleko, żywe kultury barterii
Energia: 1019 kcal
Białko Tłuszcze Węglowodany
35.9 g 13.8 g 182.1 g
