ŚNIADANIE:
Kawa zbożowa na mleku 150 ml
Składniki: 150 ml mleko krowie, 3,2% tłuszczu, 2 g kawa zbożowa (żyto, jęczmień)
Bułeczka słodka paluch 30 g
D: bułka bgl
Składniki: 20 g mąka pszenna, typ 450, 5 ml woda, 2 g
cukier, 2 g jaja kurze całe, 1 g masło ekstra (z mleka)
Jabłko 100 g
OBIAD:
Zupa fasolowa z ziemniakami 250 ml
D: krem z warzyw dla żłobków
Składniki: 167 ml woda, 70 g ziemniaki, 17 g fasola biała,
nasiona suche, 13 g marchew, 8 g kiełbasa podwawelska,
4 g pietruszka, korzeń, 4 g seler korzeniowy, 4 g por, 3 g
natka pietruszki, 0 g sól biała, 0 g pieprz, 0 g liść laurowy,
0 g ziele angielskie
Mięso z szynki pieczone 70 g
Składniki: 70 g wieprzowina szynka surowa, 2 g sól biała, 2
g ziele angielskie, 2 g liść laurowy, 1 g pieprz
Kasza kuskus (pszenica) 80 g
D: kasza gryczana
Surówka z buraka, jabłka i cebuli 60 g
Składniki: 68 g burak, 14 g jabłko, 4 g cebula, 2 g olej rzepakowy
Kompot owocowy 200 ml
Składniki: 167 ml woda, 50 g mieszanka owocowa,
mrożona, 4 g cukier
PODWIECZOREK:
Arbuz 100 g
Kanapka z serem 50 g
Składniki: 25 g chleb pszenno-żytni (mąka pszenna,
mąka żytnia, naturalny wysuszony zakwas żytni, sól), 20
g ser gouda tłusty (mleko, sól, kultury bakterii, barwnik:
annato), 5 g masło ekstra (z mleka)
Ogórek 10 g
Energia: 1024 kcal
Białko Tłuszcze Węglowodany
48.2 g 23.3 g 144.1 g
Zobacz cały jadłospis
Opłata rezerwacyjna wynosi 600 zł (bezzwrotne)
Czesne za miesiąc obejmuje pobyt dziecka od 6.30 do 17.00 wedle potrzeb i wynosi 1500 zł
W ramach czesnego zapewniamy
PROMOCJA DLA RODZEŃSTWA!!
Czesne opłacane jest z góry, przelewem do 5 dnia każdego miesiąca na konto lub w naszej placówce.
Wyżywienie dzienne ( śniadanie, zupa, drugie danie, podwieczorek):
ŚNIADANIE:
Kawa zbożowa na mleku 150 ml
Składniki: 150 ml mleko krowie, 3,2% tłuszczu, 2 g kawa zbożowa (żyto, jęczmień)
Bułeczka słodka paluch 30 g
D: bułka bgl
Składniki: 20 g mąka pszenna, typ 450, 5 ml woda, 2 g
cukier, 2 g jaja kurze całe, 1 g masło ekstra (z mleka)
Jabłko 100 g
OBIAD:
Zupa fasolowa z ziemniakami 250 ml
D: krem z warzyw dla żłobków
Składniki: 167 ml woda, 70 g ziemniaki, 17 g fasola biała,
nasiona suche, 13 g marchew, 8 g kiełbasa podwawelska,
4 g pietruszka, korzeń, 4 g seler korzeniowy, 4 g por, 3 g
natka pietruszki, 0 g sól biała, 0 g pieprz, 0 g liść laurowy,
0 g ziele angielskie
Mięso z szynki pieczone 70 g
Składniki: 70 g wieprzowina szynka surowa, 2 g sól biała, 2
g ziele angielskie, 2 g liść laurowy, 1 g pieprz
Kasza kuskus (pszenica) 80 g
D: kasza gryczana
Surówka z buraka, jabłka i cebuli 60 g
Składniki: 68 g burak, 14 g jabłko, 4 g cebula, 2 g olej rzepakowy
Kompot owocowy 200 ml
Składniki: 167 ml woda, 50 g mieszanka owocowa,
mrożona, 4 g cukier
PODWIECZOREK:
Arbuz 100 g
Kanapka z serem 50 g
Składniki: 25 g chleb pszenno-żytni (mąka pszenna,
mąka żytnia, naturalny wysuszony zakwas żytni, sól), 20
g ser gouda tłusty (mleko, sól, kultury bakterii, barwnik:
annato), 5 g masło ekstra (z mleka)
Ogórek 10 g
Energia: 1024 kcal
Białko Tłuszcze Węglowodany
48.2 g 23.3 g 144.1 g
