ŚNIADANIE:
Pasztet wieprzowy (p. bezglutenowy) 30 g
Bułki pszenne grahamki 60 g
D: bułki bgl
Składniki: mąka pełnoziarnista, mąka pszenna, woda, drożdże, sól, cukier
Ogórek kiszony 10 g
Banan 100 g
OBIAD:
Zupa ogórkowa na wywarze warzywnym 200 ml
Składniki: 144 ml woda, 56 g ziemniaki, 32 g ogórek kiszony, 16 g marchew, 8 g pietruszka, korzeń, 8 g seler korzeniowy, 8 g por, 8 g śmietana 18% (z mleka), 1 g koperek, 0 g sól biała, 0 g pieprz, 0 g liść laurowy, 0 g ziele angielskie
Makaron z kurczakiem i szpinakiem 130 g
D: makaron bgl z kurczakiem bez śmietany
Składniki: 50 g mięso z piersi kurczaka, bez skóry, 50 g szpinak, mrożony, 20 g makaron pszenny bezjajeczny (mąka z pszenicy zwyczajnej), 10 g śmietana 18% (z mleka) 4g olej rzepakowy, 1 g czosnek, 0 g sól biała, 0g pieprz, 0 g gałka muszkatołowa
Surówka z kapusty pekińskiej, papryki i kukurydzy 80 g
Składniki: 85 g kapusta pekińska, 25 g papryka czerwona 8 g kukurydza, mrożona, 8 g cebula, 4 g olej rzepakowy
Kompot wieloowocowy bez cukru 200 ml
Składniki: 160 ml woda, 35 g jabłko, 10 g śliwki bez pestek, mrożone, 5 g truskawki, mrożone, 5 g wiśnie bez pestek, mrożone
PODWIECZOREK:
Banan 50 g
Naleśniki na słodko 50 g
Składniki: 40 g mąka pszenna, typ 450, 10 g olej rzepakowy, 3 g jaja kurze całe, 1 g cukier
Dżem wiśniowy, niskosłodzony 30 g
Składniki: wiśnia, cukier, woda, substancja żelująca: pektyny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy
Energia: 997 kcal
Białko Tłuszcze Węglowodany
35.3 g 33 g 131.9 g
Zobacz cały jadłospisDziś nasze Tygryski poznawały nowe instrumenty i ich brzmienie.
ŚNIADANIE:
Pasztet wieprzowy (p. bezglutenowy) 30 g
Bułki pszenne grahamki 60 g
D: bułki bgl
Składniki: mąka pełnoziarnista, mąka pszenna, woda, drożdże, sól, cukier
Ogórek kiszony 10 g
Banan 100 g
OBIAD:
Zupa ogórkowa na wywarze warzywnym 200 ml
Składniki: 144 ml woda, 56 g ziemniaki, 32 g ogórek kiszony, 16 g marchew, 8 g pietruszka, korzeń, 8 g seler korzeniowy, 8 g por, 8 g śmietana 18% (z mleka), 1 g koperek, 0 g sól biała, 0 g pieprz, 0 g liść laurowy, 0 g ziele angielskie
Makaron z kurczakiem i szpinakiem 130 g
D: makaron bgl z kurczakiem bez śmietany
Składniki: 50 g mięso z piersi kurczaka, bez skóry, 50 g szpinak, mrożony, 20 g makaron pszenny bezjajeczny (mąka z pszenicy zwyczajnej), 10 g śmietana 18% (z mleka) 4g olej rzepakowy, 1 g czosnek, 0 g sól biała, 0g pieprz, 0 g gałka muszkatołowa
Surówka z kapusty pekińskiej, papryki i kukurydzy 80 g
Składniki: 85 g kapusta pekińska, 25 g papryka czerwona 8 g kukurydza, mrożona, 8 g cebula, 4 g olej rzepakowy
Kompot wieloowocowy bez cukru 200 ml
Składniki: 160 ml woda, 35 g jabłko, 10 g śliwki bez pestek, mrożone, 5 g truskawki, mrożone, 5 g wiśnie bez pestek, mrożone
PODWIECZOREK:
Banan 50 g
Naleśniki na słodko 50 g
Składniki: 40 g mąka pszenna, typ 450, 10 g olej rzepakowy, 3 g jaja kurze całe, 1 g cukier
Dżem wiśniowy, niskosłodzony 30 g
Składniki: wiśnia, cukier, woda, substancja żelująca: pektyny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy
Energia: 997 kcal
Białko Tłuszcze Węglowodany
35.3 g 33 g 131.9 g

