ŚNIADANIE:
Jabłko 100 g
Płatki owsiane na mleku 200 g
Składniki: 180 ml mleko krowie, 2% tłuszczu, 15 g płatki owsiane
Pięcioraczek 30 g
Składniki: 0 g mąka pszenna, typ 450, 0 g jaja kurze całe 0 g cukier, 0 ml woda, 0 g margaryna twarda, 80% tłuszczu, z witaminami a i d
OBIAD:
Rosół drobiowy z makaronem 250 g
D: wywar warzywny z makaronem
Składniki: 180 ml woda, 30 g marchew, 15 g pietruszka, korzeń, 15 g seler korzeniowy, 15 g por, 15 g makaron pszenny bezjajeczny (mąka z pszenicy zwyczajnej), 12 g mięso ze skrzydeł indyka, bez skóry, 10 g mięso z ud kurczaka, bez skóry, 1 g natka pietruszki, 0 g sól biała, 0 g pieprz, 0 g liść laurowy, 0 g ziele angielskie
Pulpety wieprzowe 80 g
D: pulpety bez jajka
Składniki: 120 g wieprzowina łopatka, 11 g mąka pszenn, typ 450, 10 g cebula, 5 g jaja kurze całe, 5 g bułki pszenne zwykłe (mąka pszenna, woda, drożdże, sól, cukier), 1 g czosnek, 0 g sól biała, 0 g pieprz, 0 g liść laurowy, 0 g ziele angielskie
Ryż biały, gotowany 120 g
Surówka z marchewki z ananasem 60 g
Składniki: 74 g marchew, 10 g majonez (olej rzepakowy rafinowany, musztarda (woda, ocet, gorczyca, cukier, sól, przyprawy), woda, żółtka jaj kurzych (7,0%)), 10 g śmietana 12% (z mleka), 8 g ananas, plastry w syropie (ananasy, woda, cukier, regulator kwasowości- kwas cytrynowy), 1 g cukier
Kompot owocowy 200 ml
Składniki: 167 ml woda, 50 g mieszanka owocowa, mrożona, 4 g cukier
PODWIECZOREK:
Jabłko 50 g
Kanapka z serem ze świeżym ogórkiem 70 g
D: kanapka bgl z wędliną
Składniki: 25 g chleb pszenno-żytni (mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny wysuszony zakwas żytni, sól), 20g ser gouda tłusty (mleko, sól, kultury bakterii, barwnik: annato), 20 g ogórek, 5 g masło ekstra (z mleka)
Ogórek 10 g
Energia: 993 kcal
Białko Tłuszcze Węglowodany
50.3 g 33.6 g 115.9 g
Zobacz cały jadłospis
Przedszkole Chatka Puchatka funkcjonuje na podstawie wpisu do ewidencji szkół i placówek niepublicznych prowadzonego przez Departament Edukacji Urzędu Miejskiego w Białymstoku i zgodnie z ustawa o systemie oswiaty z dnia 7.09.1991r.
Nasze przedszkole zapewnia kameralna atmosfere w grupach liczacych do 15 dzieci pozwalając tym samym na indywidualne podejście do kazdego dziecka. Pomieszczenia sa jasne i przestronne, wyposażone w atestowane sprzęty i mebelki zapewniające dzieciom bezpieczeństwo i wygodę. Zatrudniamy wykwalifikowaną i kreatywną kadre z dużym doświadczeniem pedagogicznym. Prace wychowawczo-dydaktyczne i opiekuńcze prowadzone będą na podstawie zatwierdzonego przez Ministerstwo Edukacji Narodowej programu edukacji przedszkolnej. Przedszkole realizuje również roczne przygotowanie przedszkolne przygotowujące dzieci do podjęcia nauki w szkole podstawowej.
ponadto
Jesteśmy przekonani, że dzieci z pewnościa znajda u nas ciepło, życzliwość, i troske dzięki której będą mogły harmonijnie rozwijac sie, uczyć i zdobywac nowe doświadczenia
Cele przedszkola:
1. Wspomagania rodziców w opiece i wychowaniu dziecka
2. Umożliwienie dziecku pełnego rozwoju intelektualnego, emocjonalnego, społecznego, moralnego i fizycznego
3. Kształtowanie w dziecku samodzielności i odpowiedzialności
4. Wydobycie twórczego potencjału i możliwości rozwojowych
5. Rozbudzanie potrzeby dbałości o własne zdrowie i ciało
6. Rozwijanie postawy proekologicznej
7. Uczenie współdziałania w grupie
8. Przygotowanie do podjęcia nauki w szkole
ŚNIADANIE:
Jabłko 100 g
Płatki owsiane na mleku 200 g
Składniki: 180 ml mleko krowie, 2% tłuszczu, 15 g płatki owsiane
Pięcioraczek 30 g
Składniki: 0 g mąka pszenna, typ 450, 0 g jaja kurze całe 0 g cukier, 0 ml woda, 0 g margaryna twarda, 80% tłuszczu, z witaminami a i d
OBIAD:
Rosół drobiowy z makaronem 250 g
D: wywar warzywny z makaronem
Składniki: 180 ml woda, 30 g marchew, 15 g pietruszka, korzeń, 15 g seler korzeniowy, 15 g por, 15 g makaron pszenny bezjajeczny (mąka z pszenicy zwyczajnej), 12 g mięso ze skrzydeł indyka, bez skóry, 10 g mięso z ud kurczaka, bez skóry, 1 g natka pietruszki, 0 g sól biała, 0 g pieprz, 0 g liść laurowy, 0 g ziele angielskie
Pulpety wieprzowe 80 g
D: pulpety bez jajka
Składniki: 120 g wieprzowina łopatka, 11 g mąka pszenn, typ 450, 10 g cebula, 5 g jaja kurze całe, 5 g bułki pszenne zwykłe (mąka pszenna, woda, drożdże, sól, cukier), 1 g czosnek, 0 g sól biała, 0 g pieprz, 0 g liść laurowy, 0 g ziele angielskie
Ryż biały, gotowany 120 g
Surówka z marchewki z ananasem 60 g
Składniki: 74 g marchew, 10 g majonez (olej rzepakowy rafinowany, musztarda (woda, ocet, gorczyca, cukier, sól, przyprawy), woda, żółtka jaj kurzych (7,0%)), 10 g śmietana 12% (z mleka), 8 g ananas, plastry w syropie (ananasy, woda, cukier, regulator kwasowości- kwas cytrynowy), 1 g cukier
Kompot owocowy 200 ml
Składniki: 167 ml woda, 50 g mieszanka owocowa, mrożona, 4 g cukier
PODWIECZOREK:
Jabłko 50 g
Kanapka z serem ze świeżym ogórkiem 70 g
D: kanapka bgl z wędliną
Składniki: 25 g chleb pszenno-żytni (mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny wysuszony zakwas żytni, sól), 20g ser gouda tłusty (mleko, sól, kultury bakterii, barwnik: annato), 20 g ogórek, 5 g masło ekstra (z mleka)
Ogórek 10 g
Energia: 993 kcal
Białko Tłuszcze Węglowodany
50.3 g 33.6 g 115.9 g
