ŚNIADANIE:
Pasztet wieprzowy (p. bezglutenowy) 30 g
Bułki pszenne grahamki 60 g
D: bułki bgl
Składniki: mąka pełnoziarnista, mąka pszenna, woda, drożdże, sól, cukier
Ogórek kiszony 10 g
Banan 100 g
OBIAD:
Zupa ogórkowa na wywarze warzywnym 200 ml
Składniki: 144 ml woda, 56 g ziemniaki, 32 g ogórek kiszony, 16 g marchew, 8 g pietruszka, korzeń, 8 g seler korzeniowy, 8 g por, 8 g śmietana 18% (z mleka), 1 g koperek, 0 g sól biała, 0 g pieprz, 0 g liść laurowy, 0 g ziele angielskie
Makaron z kurczakiem i szpinakiem 130 g
D: makaron bgl z kurczakiem bez śmietany
Składniki: 50 g mięso z piersi kurczaka, bez skóry, 50 g szpinak, mrożony, 20 g makaron pszenny bezjajeczny (mąka z pszenicy zwyczajnej), 10 g śmietana 18% (z mleka) 4g olej rzepakowy, 1 g czosnek, 0 g sól biała, 0g pieprz, 0 g gałka muszkatołowa
Surówka z kapusty pekińskiej, papryki i kukurydzy 80 g
Składniki: 85 g kapusta pekińska, 25 g papryka czerwona 8 g kukurydza, mrożona, 8 g cebula, 4 g olej rzepakowy
Kompot wieloowocowy bez cukru 200 ml
Składniki: 160 ml woda, 35 g jabłko, 10 g śliwki bez pestek, mrożone, 5 g truskawki, mrożone, 5 g wiśnie bez pestek, mrożone
PODWIECZOREK:
Banan 50 g
Naleśniki na słodko 50 g
Składniki: 40 g mąka pszenna, typ 450, 10 g olej rzepakowy, 3 g jaja kurze całe, 1 g cukier
Dżem wiśniowy, niskosłodzony 30 g
Składniki: wiśnia, cukier, woda, substancja żelująca: pektyny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy
Energia: 997 kcal
Białko Tłuszcze Węglowodany
35.3 g 33 g 131.9 g
Zobacz cały jadłospis
Przedszkole Chatka Puchatka funkcjonuje na podstawie wpisu do ewidencji szkół i placówek niepublicznych prowadzonego przez Departament Edukacji Urzędu Miejskiego w Białymstoku i zgodnie z ustawa o systemie oswiaty z dnia 7.09.1991r.
Nasze przedszkole zapewnia kameralna atmosfere w grupach liczacych do 15 dzieci pozwalając tym samym na indywidualne podejście do kazdego dziecka. Pomieszczenia sa jasne i przestronne, wyposażone w atestowane sprzęty i mebelki zapewniające dzieciom bezpieczeństwo i wygodę. Zatrudniamy wykwalifikowaną i kreatywną kadre z dużym doświadczeniem pedagogicznym. Prace wychowawczo-dydaktyczne i opiekuńcze prowadzone będą na podstawie zatwierdzonego przez Ministerstwo Edukacji Narodowej programu edukacji przedszkolnej. Przedszkole realizuje również roczne przygotowanie przedszkolne przygotowujące dzieci do podjęcia nauki w szkole podstawowej.
ponadto
Jesteśmy przekonani, że dzieci z pewnościa znajda u nas ciepło, życzliwość, i troske dzięki której będą mogły harmonijnie rozwijac sie, uczyć i zdobywac nowe doświadczenia
Cele przedszkola:
1. Wspomagania rodziców w opiece i wychowaniu dziecka
2. Umożliwienie dziecku pełnego rozwoju intelektualnego, emocjonalnego, społecznego, moralnego i fizycznego
3. Kształtowanie w dziecku samodzielności i odpowiedzialności
4. Wydobycie twórczego potencjału i możliwości rozwojowych
5. Rozbudzanie potrzeby dbałości o własne zdrowie i ciało
6. Rozwijanie postawy proekologicznej
7. Uczenie współdziałania w grupie
8. Przygotowanie do podjęcia nauki w szkole
ŚNIADANIE:
Pasztet wieprzowy (p. bezglutenowy) 30 g
Bułki pszenne grahamki 60 g
D: bułki bgl
Składniki: mąka pełnoziarnista, mąka pszenna, woda, drożdże, sól, cukier
Ogórek kiszony 10 g
Banan 100 g
OBIAD:
Zupa ogórkowa na wywarze warzywnym 200 ml
Składniki: 144 ml woda, 56 g ziemniaki, 32 g ogórek kiszony, 16 g marchew, 8 g pietruszka, korzeń, 8 g seler korzeniowy, 8 g por, 8 g śmietana 18% (z mleka), 1 g koperek, 0 g sól biała, 0 g pieprz, 0 g liść laurowy, 0 g ziele angielskie
Makaron z kurczakiem i szpinakiem 130 g
D: makaron bgl z kurczakiem bez śmietany
Składniki: 50 g mięso z piersi kurczaka, bez skóry, 50 g szpinak, mrożony, 20 g makaron pszenny bezjajeczny (mąka z pszenicy zwyczajnej), 10 g śmietana 18% (z mleka) 4g olej rzepakowy, 1 g czosnek, 0 g sól biała, 0g pieprz, 0 g gałka muszkatołowa
Surówka z kapusty pekińskiej, papryki i kukurydzy 80 g
Składniki: 85 g kapusta pekińska, 25 g papryka czerwona 8 g kukurydza, mrożona, 8 g cebula, 4 g olej rzepakowy
Kompot wieloowocowy bez cukru 200 ml
Składniki: 160 ml woda, 35 g jabłko, 10 g śliwki bez pestek, mrożone, 5 g truskawki, mrożone, 5 g wiśnie bez pestek, mrożone
PODWIECZOREK:
Banan 50 g
Naleśniki na słodko 50 g
Składniki: 40 g mąka pszenna, typ 450, 10 g olej rzepakowy, 3 g jaja kurze całe, 1 g cukier
Dżem wiśniowy, niskosłodzony 30 g
Składniki: wiśnia, cukier, woda, substancja żelująca: pektyny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy
Energia: 997 kcal
Białko Tłuszcze Węglowodany
35.3 g 33 g 131.9 g
