Śniadanie:
Twarożek na słodko 30 g
D: bułka bgl z dżemem
Składniki: 22 g ser twarogowy półtłusty (z mleka), 8 g
śmietana 18% (z mleka), 3 g cukier
Bułka wrocławska (pszenica) 60 g
Banan 30 g
Obiad:
Krem z białych warzyw z grzankami 200 ml
Składniki: 173 ml woda, 87 g kalafior, 40 g ziemniaki, 20 g
seler korzeniowy, 13 g pietruszka, korzeń, 13 g por, 10 g
śmietana 12% (z mleka), 9 g chleb pszenno-żytni (mąka
pszenna, mąka żytnia, naturalny wysuszony zakwas
żytni, sól), 0 g sól biała, 0 g pieprz, 0 g liść laurowy, 0 g
ziele angielskie, 0 g gałka muszkatołowa, 0 g tymianek
Paluszki rybne pieczone 65 g
D: ryba pieczona / filet pieczony
Składniki: 75 g paluszki rybne mrożone (pszenica, ryba)
Ziemniaki gotowane 250 g
Składniki: 300 g ziemniaki, 0 g sól biała
Surówka z kapusty kiszonej z
marchewką 150 g
Składniki: 90 g kapusta kiszona (kapusta biała, marchew,
sól), 55 g marchew, 20 g cebula, 7 g olej rzepakowy
Kompot wieloowocowy 200 ml
Składniki: 150 ml woda, 44 g jabłko, 11 g śliwki bez pestek,
mrożone, 8 g truskawki, mrożone, 8 g wiśnie bez pestek,
mrożone, 5 g cukier
Podwieczorek:
Ciasto marchewkowe 60 g
Składniki: 20 g marchew, 17 g mąka pszenna, typ 450, 13
g olej rzepakowy, 12 g jaja kurze całe, 10 g cukier
Energia: 1062 kcal
Białko Tłuszcze Węglowodany
32.9 g 34 g 142.3 g
Zobacz cały jadłospis
Przedszkole Chatka Puchatka funkcjonuje na podstawie wpisu do ewidencji szkół i placówek niepublicznych prowadzonego przez Departament Edukacji Urzędu Miejskiego w Białymstoku i zgodnie z ustawa o systemie oswiaty z dnia 7.09.1991r.
Nasze przedszkole zapewnia kameralna atmosfere w grupach liczacych do 15 dzieci pozwalając tym samym na indywidualne podejście do kazdego dziecka. Pomieszczenia sa jasne i przestronne, wyposażone w atestowane sprzęty i mebelki zapewniające dzieciom bezpieczeństwo i wygodę. Zatrudniamy wykwalifikowaną i kreatywną kadre z dużym doświadczeniem pedagogicznym. Prace wychowawczo-dydaktyczne i opiekuńcze prowadzone będą na podstawie zatwierdzonego przez Ministerstwo Edukacji Narodowej programu edukacji przedszkolnej. Przedszkole realizuje również roczne przygotowanie przedszkolne przygotowujące dzieci do podjęcia nauki w szkole podstawowej.
ponadto
Jesteśmy przekonani, że dzieci z pewnościa znajda u nas ciepło, życzliwość, i troske dzięki której będą mogły harmonijnie rozwijac sie, uczyć i zdobywac nowe doświadczenia
Cele przedszkola:
1. Wspomagania rodziców w opiece i wychowaniu dziecka
2. Umożliwienie dziecku pełnego rozwoju intelektualnego, emocjonalnego, społecznego, moralnego i fizycznego
3. Kształtowanie w dziecku samodzielności i odpowiedzialności
4. Wydobycie twórczego potencjału i możliwości rozwojowych
5. Rozbudzanie potrzeby dbałości o własne zdrowie i ciało
6. Rozwijanie postawy proekologicznej
7. Uczenie współdziałania w grupie
8. Przygotowanie do podjęcia nauki w szkole
Śniadanie:
Twarożek na słodko 30 g
D: bułka bgl z dżemem
Składniki: 22 g ser twarogowy półtłusty (z mleka), 8 g
śmietana 18% (z mleka), 3 g cukier
Bułka wrocławska (pszenica) 60 g
Banan 30 g
Obiad:
Krem z białych warzyw z grzankami 200 ml
Składniki: 173 ml woda, 87 g kalafior, 40 g ziemniaki, 20 g
seler korzeniowy, 13 g pietruszka, korzeń, 13 g por, 10 g
śmietana 12% (z mleka), 9 g chleb pszenno-żytni (mąka
pszenna, mąka żytnia, naturalny wysuszony zakwas
żytni, sól), 0 g sól biała, 0 g pieprz, 0 g liść laurowy, 0 g
ziele angielskie, 0 g gałka muszkatołowa, 0 g tymianek
Paluszki rybne pieczone 65 g
D: ryba pieczona / filet pieczony
Składniki: 75 g paluszki rybne mrożone (pszenica, ryba)
Ziemniaki gotowane 250 g
Składniki: 300 g ziemniaki, 0 g sól biała
Surówka z kapusty kiszonej z
marchewką 150 g
Składniki: 90 g kapusta kiszona (kapusta biała, marchew,
sól), 55 g marchew, 20 g cebula, 7 g olej rzepakowy
Kompot wieloowocowy 200 ml
Składniki: 150 ml woda, 44 g jabłko, 11 g śliwki bez pestek,
mrożone, 8 g truskawki, mrożone, 8 g wiśnie bez pestek,
mrożone, 5 g cukier
Podwieczorek:
Ciasto marchewkowe 60 g
Składniki: 20 g marchew, 17 g mąka pszenna, typ 450, 13
g olej rzepakowy, 12 g jaja kurze całe, 10 g cukier
Energia: 1062 kcal
Białko Tłuszcze Węglowodany
32.9 g 34 g 142.3 g
