Śniadanie:
Twarożek na słodko 30 g
D: bułka bgl z dżemem
Składniki: 22 g ser twarogowy półtłusty (z mleka), 8 g
śmietana 18% (z mleka), 3 g cukier
Bułka wrocławska (pszenica) 60 g
Banan 30 g
Obiad:
Krem z białych warzyw z grzankami 200 ml
Składniki: 173 ml woda, 87 g kalafior, 40 g ziemniaki, 20 g
seler korzeniowy, 13 g pietruszka, korzeń, 13 g por, 10 g
śmietana 12% (z mleka), 9 g chleb pszenno-żytni (mąka
pszenna, mąka żytnia, naturalny wysuszony zakwas
żytni, sól), 0 g sól biała, 0 g pieprz, 0 g liść laurowy, 0 g
ziele angielskie, 0 g gałka muszkatołowa, 0 g tymianek
Paluszki rybne pieczone 65 g
D: ryba pieczona / filet pieczony
Składniki: 75 g paluszki rybne mrożone (pszenica, ryba)
Ziemniaki gotowane 250 g
Składniki: 300 g ziemniaki, 0 g sól biała
Surówka z kapusty kiszonej z
marchewką 150 g
Składniki: 90 g kapusta kiszona (kapusta biała, marchew,
sól), 55 g marchew, 20 g cebula, 7 g olej rzepakowy
Kompot wieloowocowy 200 ml
Składniki: 150 ml woda, 44 g jabłko, 11 g śliwki bez pestek,
mrożone, 8 g truskawki, mrożone, 8 g wiśnie bez pestek,
mrożone, 5 g cukier
Podwieczorek:
Ciasto marchewkowe 60 g
Składniki: 20 g marchew, 17 g mąka pszenna, typ 450, 13
g olej rzepakowy, 12 g jaja kurze całe, 10 g cukier
Energia: 1062 kcal
Białko Tłuszcze Węglowodany
32.9 g 34 g 142.3 g
Zobacz cały jadłospisRAMOWY PLAN DNIA W GRUPIE
MALEŃSTW(1-2 LATA) I KRÓLICZKÓW (2-3 LATA)
6.30 -8.30 - Codziennie rano z wesołą miną przychodzimy do przedszkola. Tu czekają na nas koleżanki, koledzy i nasza Pani. Witamy się ze wszystkimi i rozpoczynamy zabawę. Wybieramy to, co nas interesuje: klocki, lalki, samochody, puzzle, gry planszowe itp.
8.30 -9.00 - Teraz zjadamy pyszne i zdrowe śniadanie.
9.00 -10.30 - To czas, w którym dzieje się wiele ciekawych rzeczy. Wzbogacamy swoje wiadomości. Uczymy się wierszy, piosenek, wykonujemy rożne prace plastyczne.
10.30 -11.00 - Jemy smaczną zupkę.
11.00 -13.00 - Po zupce leżakujemy i smacznie śpimy.
13.30 -14.00 - Jemy pyszny obiad.
14.00 -14.50 - Po obiedzie sprzątamy zabawki, nie zapominamy o zabawach ruchowych.
14.50 - Zjadamy smaczny podwieczorek - najczęściej są to kanapki, owoce albo coś słodkiego.
15.00 -17.00 - Kończy się dzień w przedszkolu. Rodzice zabierają nas do domów. Ci którzy jeszcze zostają mają czas na zabawę.
Śniadanie:
Twarożek na słodko 30 g
D: bułka bgl z dżemem
Składniki: 22 g ser twarogowy półtłusty (z mleka), 8 g
śmietana 18% (z mleka), 3 g cukier
Bułka wrocławska (pszenica) 60 g
Banan 30 g
Obiad:
Krem z białych warzyw z grzankami 200 ml
Składniki: 173 ml woda, 87 g kalafior, 40 g ziemniaki, 20 g
seler korzeniowy, 13 g pietruszka, korzeń, 13 g por, 10 g
śmietana 12% (z mleka), 9 g chleb pszenno-żytni (mąka
pszenna, mąka żytnia, naturalny wysuszony zakwas
żytni, sól), 0 g sól biała, 0 g pieprz, 0 g liść laurowy, 0 g
ziele angielskie, 0 g gałka muszkatołowa, 0 g tymianek
Paluszki rybne pieczone 65 g
D: ryba pieczona / filet pieczony
Składniki: 75 g paluszki rybne mrożone (pszenica, ryba)
Ziemniaki gotowane 250 g
Składniki: 300 g ziemniaki, 0 g sól biała
Surówka z kapusty kiszonej z
marchewką 150 g
Składniki: 90 g kapusta kiszona (kapusta biała, marchew,
sól), 55 g marchew, 20 g cebula, 7 g olej rzepakowy
Kompot wieloowocowy 200 ml
Składniki: 150 ml woda, 44 g jabłko, 11 g śliwki bez pestek,
mrożone, 8 g truskawki, mrożone, 8 g wiśnie bez pestek,
mrożone, 5 g cukier
Podwieczorek:
Ciasto marchewkowe 60 g
Składniki: 20 g marchew, 17 g mąka pszenna, typ 450, 13
g olej rzepakowy, 12 g jaja kurze całe, 10 g cukier
Energia: 1062 kcal
Białko Tłuszcze Węglowodany
32.9 g 34 g 142.3 g
