ŚNIADANIE:
Polędwica z indyka 60 g
Składniki: mięso z indyka 75 %, woda, sól, skrobia
ziemniaczana, substancje zagęszczające, błonnik pszenny
bezglutenowy, białko sojowe, przeciwutleniacz, aromaty,
hydrolizat białka sojowego, wzmacniacz smaku: e621,
substancja konserwująca : azotyn sodu.
Chleb pszenno-żytni 90 g
D: chleb bgl
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny
wysuszony zakwas żytni, sól
Jabłko 80 g
Ogórek 5 g
Masło Rama 10 g
OBIAD:
Zupa pomidorowa z ryżem 250 ml
D: zupa warzywna
Składniki: 180 ml woda, 50 g passata pomidorowa
(przecier pomidorowy, sól), 20 g marchew, 15 g ryż biały,
10 g pietruszka, korzeń, 10 g seler korzeniowy, 10 g por,
10 g śmietana 18% (z mleka), 3 g koncentrat
pomidorowy, 30%, 2 g natka pietruszki, 0 g sól biała, 0 g
pieprz, 0 g liść laurowy, 0 g ziele angielskie
Pierogi z mięsem 120 g
Składniki: mąka pszenna, mięso wieprzowe, woda,
marchewka, cebula, olej rzepakowy, jaja, sól, pieprz, majeranek
Ogórek kiszony 60 g
Woda 250 ml
PODWIECZOREK:
Jabłko 100 g
Serek waniliowy 100 g
D: mus owocowy
Składniki: mleko, śmietanka, cukier, naturalny aromat
waniliowy, bakterie fermentacji mlekowej
Pieczywo chrupkie (pszenica) 20 g
Energia: 999 kcal
Białko Tłuszcze Węglowodany
45.2 g 31.2 g 128.3 g
Zobacz cały jadłospisRAMOWY PLAN DNIA W GRUPIE
MALEŃSTW(1-2 LATA) I KRÓLICZKÓW (2-3 LATA)
6.30 -8.30 - Codziennie rano z wesołą miną przychodzimy do przedszkola. Tu czekają na nas koleżanki, koledzy i nasza Pani. Witamy się ze wszystkimi i rozpoczynamy zabawę. Wybieramy to, co nas interesuje: klocki, lalki, samochody, puzzle, gry planszowe itp.
8.30 -9.00 - Teraz zjadamy pyszne i zdrowe śniadanie.
9.00 -10.30 - To czas, w którym dzieje się wiele ciekawych rzeczy. Wzbogacamy swoje wiadomości. Uczymy się wierszy, piosenek, wykonujemy rożne prace plastyczne.
10.30 -11.00 - Jemy smaczną zupkę.
11.00 -13.00 - Po zupce leżakujemy i smacznie śpimy.
13.30 -14.00 - Jemy pyszny obiad.
14.00 -14.50 - Po obiedzie sprzątamy zabawki, nie zapominamy o zabawach ruchowych.
14.50 - Zjadamy smaczny podwieczorek - najczęściej są to kanapki, owoce albo coś słodkiego.
15.00 -17.00 - Kończy się dzień w przedszkolu. Rodzice zabierają nas do domów. Ci którzy jeszcze zostają mają czas na zabawę.
ŚNIADANIE:
Polędwica z indyka 60 g
Składniki: mięso z indyka 75 %, woda, sól, skrobia
ziemniaczana, substancje zagęszczające, błonnik pszenny
bezglutenowy, białko sojowe, przeciwutleniacz, aromaty,
hydrolizat białka sojowego, wzmacniacz smaku: e621,
substancja konserwująca : azotyn sodu.
Chleb pszenno-żytni 90 g
D: chleb bgl
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny
wysuszony zakwas żytni, sól
Jabłko 80 g
Ogórek 5 g
Masło Rama 10 g
OBIAD:
Zupa pomidorowa z ryżem 250 ml
D: zupa warzywna
Składniki: 180 ml woda, 50 g passata pomidorowa
(przecier pomidorowy, sól), 20 g marchew, 15 g ryż biały,
10 g pietruszka, korzeń, 10 g seler korzeniowy, 10 g por,
10 g śmietana 18% (z mleka), 3 g koncentrat
pomidorowy, 30%, 2 g natka pietruszki, 0 g sól biała, 0 g
pieprz, 0 g liść laurowy, 0 g ziele angielskie
Pierogi z mięsem 120 g
Składniki: mąka pszenna, mięso wieprzowe, woda,
marchewka, cebula, olej rzepakowy, jaja, sól, pieprz, majeranek
Ogórek kiszony 60 g
Woda 250 ml
PODWIECZOREK:
Jabłko 100 g
Serek waniliowy 100 g
D: mus owocowy
Składniki: mleko, śmietanka, cukier, naturalny aromat
waniliowy, bakterie fermentacji mlekowej
Pieczywo chrupkie (pszenica) 20 g
Energia: 999 kcal
Białko Tłuszcze Węglowodany
45.2 g 31.2 g 128.3 g
