ŚNIADANIE:
Kasza manna na mleku z polewą malinową 220 g
D: kasza kukurydziana na mleku owsianym
Składniki: 200 ml mleko krowie, 2% tłuszczu, 25 g maliny,
mrożone, 15 g kasza manna (pszenica), 12 g cukier
Wafle ryżowe 30 g
Składniki: ryż brązowy, sól
Jabłko 100 g
OBIAD:
Zupa buraczkowa na wywarze warzywnym 250 ml
Składniki: 180 ml woda, 55 g burak, 40 g ziemniaki, 20 g
marchew, 20 g cebula, 10 g por, 5 g śmietana 18% (z
mleka), 4 g sok ze świeżej cytryny, 2 g olej rzepakowy, 1 g
czosnek, 1 g natka pietruszki, 0 g sól biała, 0 g pieprz, 0 g
liść laurowy, 0 g ziele angielskie
Stripsy z kurczaka smażone 70 g
D: stripsy z kurczaka w mące kukurydzianej i bułce bgl
Składniki: 70 g mięso z piersi kurczaka, bez skóry, 5 g
mąka pszenna, typ 450, 5 g olej rzepakowy, 3 g bułka
tarta (mąka pszenna, sól, drożdże), 3 g jaja kurze całe
Kasza bulgur, gotowana (pszenica) 120 g
D: kasza gryczana
Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką 60 g
Składniki: 60 g kapusta pekińska, 14 g jabłko, 6 g
marchew, 2 g majonez (olej rzepakowy rafinowany,
musztarda (woda, ocet, gorczyca, cukier, sól, przyprawy), woda, żółtka
jaj kurzych (7,0%)), 2 g cytryna, 1 g cukier, 0g sól biała, 0 g pieprz
Kompot owocowy 200 ml
Składniki: 167 ml woda, 50 g mieszanka owocowa, mrożona, 4 g cukie
PODWIECZOREK:
Pasztecik wieprzowy 40 g
Składniki: 33 g wieprzowina łopatka, 7 g cebula, 7 g
majonez (olej rzepakowy rafinowany, musztarda (woda,
ocet, gorczyca, cukier, sól, przyprawy), woda, żółtka jaj
kurzych (7,0%)), 1 g sól biała
Bułka wrocławska (pszenica) 60 g
D: bułka bgl
Ogórek kiszony 10 g
Śliwki 50 g
Energia: 1060 kcal
Białko 45.8 g
Tłuszcze 25.8 g
Węglowodany 151.3 g
Zobacz cały jadłospisŚNIADANIE:
Kasza manna na mleku z polewą malinową 220 g
D: kasza kukurydziana na mleku owsianym
Składniki: 200 ml mleko krowie, 2% tłuszczu, 25 g maliny,
mrożone, 15 g kasza manna (pszenica), 12 g cukier
Wafle ryżowe 30 g
Składniki: ryż brązowy, sól
Jabłko 100 g
OBIAD:
Zupa buraczkowa na wywarze warzywnym 250 ml
Składniki: 180 ml woda, 55 g burak, 40 g ziemniaki, 20 g
marchew, 20 g cebula, 10 g por, 5 g śmietana 18% (z
mleka), 4 g sok ze świeżej cytryny, 2 g olej rzepakowy, 1 g
czosnek, 1 g natka pietruszki, 0 g sól biała, 0 g pieprz, 0 g
liść laurowy, 0 g ziele angielskie
Stripsy z kurczaka smażone 70 g
D: stripsy z kurczaka w mące kukurydzianej i bułce bgl
Składniki: 70 g mięso z piersi kurczaka, bez skóry, 5 g
mąka pszenna, typ 450, 5 g olej rzepakowy, 3 g bułka
tarta (mąka pszenna, sól, drożdże), 3 g jaja kurze całe
Kasza bulgur, gotowana (pszenica) 120 g
D: kasza gryczana
Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką 60 g
Składniki: 60 g kapusta pekińska, 14 g jabłko, 6 g
marchew, 2 g majonez (olej rzepakowy rafinowany,
musztarda (woda, ocet, gorczyca, cukier, sól, przyprawy), woda, żółtka
jaj kurzych (7,0%)), 2 g cytryna, 1 g cukier, 0g sól biała, 0 g pieprz
Kompot owocowy 200 ml
Składniki: 167 ml woda, 50 g mieszanka owocowa, mrożona, 4 g cukie
PODWIECZOREK:
Pasztecik wieprzowy 40 g
Składniki: 33 g wieprzowina łopatka, 7 g cebula, 7 g
majonez (olej rzepakowy rafinowany, musztarda (woda,
ocet, gorczyca, cukier, sól, przyprawy), woda, żółtka jaj
kurzych (7,0%)), 1 g sól biała
Bułka wrocławska (pszenica) 60 g
D: bułka bgl
Ogórek kiszony 10 g
Śliwki 50 g
Energia: 1060 kcal
Białko 45.8 g
Tłuszcze 25.8 g
Węglowodany 151.3 g

