ŚNIADANIE:
Banan
Pasta z kurczaka
D: kanapka z wędliną , chleb bgl
Składniki: udo z kurczaka, majonez (olej rzepakowy rafinowany, musztarda (woda, ocet, gorczyca, cukier, sól, przyprawy), woda, żółtka jaj kurzych (7,0%)), marchew,
seler korzeniowy, cebula
Bułki pszenne grahamki
Składniki: mąka pełnoziarnista, mąka pszenna, woda, drożdże, sól, cukier
Papryka czerwona
OBIAD:
Zupa fasolowa z ziemniakami
D: krem z warzyw ( żłobki)
Składniki: woda, ziemniaki, fasola biała, nasiona suche, marchew, pietruszka, korzeń, seler korzeniowy, por, natka pietruszki, sól biała, pieprz, liść laurowy, ziele
angielskie, kiełbasa podwawelska
Pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym
D: pulpety wieprzowe z bułka bgl, bez jajka
Składniki: wieprzowina łopatka, woda, mąka pszenna, typ450, koncentrat pomidorowy, 30%, cebula, śmietana 18%
(z mleka), bułki pszenne zwykłe (mąka pszenna, woda, drożdże, sól, cukier), jaja kurze całe, czosnek, sól biała, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie
Ziemniaki, gotowane w wodzie
Surówka wielowarzywna
Składniki: kapusta włoska, marchew, jabłko, por, papryka czerwona, olej rzepakowy, koperek
Woda
PODWIECZOREK:
Banan
Naleśniki na słodko
D: naleśnik bgl z jajkiem vege
Składniki: mąka pszenna, typ 450, olej rzepakowy, jaja kurze całe, cukier
Dżem wiśniowy, niskosłodzony
Składniki: wiśnia, cukier, woda, substancja żelująca: pektyny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy
Energia: 1035 kcal
Zobacz cały jadłospisWITAMY W PUCHATKOWEJ KRAINIE
Dzieci poznają świat poprzez zabawy sensoryczne, kształtują wrażliwość muzyczną podczas zajęć rytmiczno – ruchowych, rozwijają inwencje twórczą oraz wyobraźnię podczas zabaw plastycznych i bardzo często po raz pierwszy spotykają się z językiem angieskim.
PROGRAM, który Państwu proponujemy zawiera setki zabaw zaplanowanych tak, aby zapewnić stymulację mózgu, wszystkich zmysłów i rozwijać osiem rodzajów inteligencji oraz budować potencjał poznawczy.
#FunduszeUE #FunduszeEuropejskie
CHATKA PUCHATKA NA WSZYSTKIE SPOSOBY WSPIERA I POMAGA DZIECIOM I ZWIERZĘTOM
NASZE PRZEDSZKOLAKI BIORĄ UDZIAŁ W RÓŻNYCH OGÓLNOPOLSKICH AKCJACH
ŚNIADANIE:
Banan
Pasta z kurczaka
D: kanapka z wędliną , chleb bgl
Składniki: udo z kurczaka, majonez (olej rzepakowy rafinowany, musztarda (woda, ocet, gorczyca, cukier, sól, przyprawy), woda, żółtka jaj kurzych (7,0%)), marchew,
seler korzeniowy, cebula
Bułki pszenne grahamki
Składniki: mąka pełnoziarnista, mąka pszenna, woda, drożdże, sól, cukier
Papryka czerwona
OBIAD:
Zupa fasolowa z ziemniakami
D: krem z warzyw ( żłobki)
Składniki: woda, ziemniaki, fasola biała, nasiona suche, marchew, pietruszka, korzeń, seler korzeniowy, por, natka pietruszki, sól biała, pieprz, liść laurowy, ziele
angielskie, kiełbasa podwawelska
Pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym
D: pulpety wieprzowe z bułka bgl, bez jajka
Składniki: wieprzowina łopatka, woda, mąka pszenna, typ450, koncentrat pomidorowy, 30%, cebula, śmietana 18%
(z mleka), bułki pszenne zwykłe (mąka pszenna, woda, drożdże, sól, cukier), jaja kurze całe, czosnek, sól biała, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie
Ziemniaki, gotowane w wodzie
Surówka wielowarzywna
Składniki: kapusta włoska, marchew, jabłko, por, papryka czerwona, olej rzepakowy, koperek
Woda
PODWIECZOREK:
Banan
Naleśniki na słodko
D: naleśnik bgl z jajkiem vege
Składniki: mąka pszenna, typ 450, olej rzepakowy, jaja kurze całe, cukier
Dżem wiśniowy, niskosłodzony
Składniki: wiśnia, cukier, woda, substancja żelująca: pektyny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy
Energia: 1035 kcal