ŚNIADANIE:
Płatki żytnie na mleku 200 g
D: mleko owsiane, płatki owsiane bgl
Składniki: 180 ml mleko krowie, 2% tłuszczu, 15 g płatki
żytnie
Bułeczka słodka paluch 30 g
Składniki: 20 g mąka pszenna, typ 450, 5 ml woda, 2 g
cukier, 2 g jaja kurze całe, 1 g masło ekstra (z mleka)
Gruszka 50 g
OBIAD:
Zupa z fasolki szparagowej 250 g
Składniki: 180 ml woda, 65 g fasolka szparagowa,
mrożona, 50 g ziemniaki, 20 g marchew, 15 g seler
korzeniowy, 10 g pietruszka, korzeń, 10 g por, 0 g sól
biała, 0 g pieprz, 0 g liść laurowy, 0 g ziele angielskie
Cannelonii 120 ml
D: spaghetti bgl z sosem dyniowym
Składniki: 75 g makaron canellonii (pszenica), 45 g mięso
mielone wieprzowe z szynki (mięso wieprzowe z szynki,
sól), 15 g ser mozzarella (mleko pasteryzowane, sól,
bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka
mikrobiologiczna), 8 g cebula, 5 ml woda, 0 g sól biała, 0 g
pieprz, 0 g czosnek
Surówka z kapusty pekińskiej z
ogórkiem zielonym i koperkiem 60
g
Składniki: 110 g kapusta pekińska, 35 g ogórek, 4 g
cytryna, 3 g majonez (olej rzepakowy rafinowany,
musztarda (woda, ocet, gorczyca, cukier, sól, przyprawy),
woda, żółtka jaj kurzych (7,0%)), 2 g koperek, 1 g cukier, 0
g sól biała, 0 g pieprz
Kompot owocowy bez cukru 200 ml
Składniki: 180 ml woda, 45 g mieszanka owocowa,
mrożona
PODWIECZOREK
Kanapka z serem i papryką 70 g
D: kanapka bgl z wędliną
Składniki: 25 g chleb pszenno-żytni (mąka pszenna,
mąka żytnia, naturalny wysuszony zakwas żytni, sól), 20
g ser gouda tłusty (mleko, sól, kultury bakterii, barwnik:
annato), 20 g papryka czerwona, 5 g masło ekstra (z
mleka)
Gruszka 50 g
Energia: 976 kcal
Białko Tłuszcze Węglowodany
36.4 g 25.4 g 134.7 g
Zobacz cały jadłospis
WITAMY W PUCHATKOWEJ KRAINIE
Dzieci poznają świat poprzez zabawy sensoryczne, kształtują wrażliwość muzyczną podczas zajęć rytmiczno – ruchowych, rozwijają inwencje twórczą oraz wyobraźnię podczas zabaw plastycznych i bardzo często po raz pierwszy spotykają się z językiem angieskim.
PROGRAM, który Państwu proponujemy zawiera setki zabaw zaplanowanych tak, aby zapewnić stymulację mózgu, wszystkich zmysłów i rozwijać osiem rodzajów inteligencji oraz budować potencjał poznawczy.

#FunduszeUE #FunduszeEuropejskie
CHATKA PUCHATKA NA WSZYSTKIE SPOSOBY WSPIERA I POMAGA DZIECIOM I ZWIERZĘTOM

NASZE PRZEDSZKOLAKI BIORĄ UDZIAŁ W RÓŻNYCH OGÓLNOPOLSKICH AKCJACH




ŚNIADANIE:
Płatki żytnie na mleku 200 g
D: mleko owsiane, płatki owsiane bgl
Składniki: 180 ml mleko krowie, 2% tłuszczu, 15 g płatki
żytnie
Bułeczka słodka paluch 30 g
Składniki: 20 g mąka pszenna, typ 450, 5 ml woda, 2 g
cukier, 2 g jaja kurze całe, 1 g masło ekstra (z mleka)
Gruszka 50 g
OBIAD:
Zupa z fasolki szparagowej 250 g
Składniki: 180 ml woda, 65 g fasolka szparagowa,
mrożona, 50 g ziemniaki, 20 g marchew, 15 g seler
korzeniowy, 10 g pietruszka, korzeń, 10 g por, 0 g sól
biała, 0 g pieprz, 0 g liść laurowy, 0 g ziele angielskie
Cannelonii 120 ml
D: spaghetti bgl z sosem dyniowym
Składniki: 75 g makaron canellonii (pszenica), 45 g mięso
mielone wieprzowe z szynki (mięso wieprzowe z szynki,
sól), 15 g ser mozzarella (mleko pasteryzowane, sól,
bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka
mikrobiologiczna), 8 g cebula, 5 ml woda, 0 g sól biała, 0 g
pieprz, 0 g czosnek
Surówka z kapusty pekińskiej z
ogórkiem zielonym i koperkiem 60
g
Składniki: 110 g kapusta pekińska, 35 g ogórek, 4 g
cytryna, 3 g majonez (olej rzepakowy rafinowany,
musztarda (woda, ocet, gorczyca, cukier, sól, przyprawy),
woda, żółtka jaj kurzych (7,0%)), 2 g koperek, 1 g cukier, 0
g sól biała, 0 g pieprz
Kompot owocowy bez cukru 200 ml
Składniki: 180 ml woda, 45 g mieszanka owocowa,
mrożona
PODWIECZOREK
Kanapka z serem i papryką 70 g
D: kanapka bgl z wędliną
Składniki: 25 g chleb pszenno-żytni (mąka pszenna,
mąka żytnia, naturalny wysuszony zakwas żytni, sól), 20
g ser gouda tłusty (mleko, sól, kultury bakterii, barwnik:
annato), 20 g papryka czerwona, 5 g masło ekstra (z
mleka)
Gruszka 50 g
Energia: 976 kcal
Białko Tłuszcze Węglowodany
36.4 g 25.4 g 134.7 g
