ŚNIADANIE:
Jabłko 100 g
Kasza manna na mleku z polewą
malinową 220 g
Składniki: 200 ml mleko krowie, 2% tłuszczu, 25 g maliny,
mrożone, 15 g kasza manna (pszenica), 12 g cukier
Chrupki kukurydziane 20 g
Składniki: mąka kukurydziana, woda
OBIAD:
Rosół drobiowy z makaronem 250 g
Składniki: 180 ml woda, 30 g marchew, 15 g pietruszka,
korzeń, 15 g seler korzeniowy, 15 g por, 15 g makaron
pszenny bezjajeczny (mąka z pszenicy zwyczajnej), 12 g
mięso ze skrzydeł indyka, bez skóry, 10 g mięso z ud
kurczaka, bez skóry, 1 g natka pietruszki, 0 g sól biała, 0 g
pieprz, 0 g liść laurowy, 0 g ziele angielskie
Bitki schabowe w sosie własnym 70
g
Składniki: 42 g wieprzowina schab surowy bez kości, 28
ml woda, 5 g olej rzepakowy, 3 g mąka pszenna, typ 450,
0 g sól biała, 0 g pieprz
Ryż biały, gotowany 120 g
Surówka z buraczków z cebulką 65
g
Składniki: 65 g burak, 20 g cebula, 6 g cytryna, 4 g olej
rzepakowy
Kompot owocowy 200 ml
Składniki: 167 ml woda, 50 g mieszanka owocowa,
mrożona, 4 g cukier
PODWIECZOREK:
Jabłko 50 g
Bułki kajzerki 60 g
Składniki: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, drożdże,
sól, cukier.
Twarożek na słodko 30 g
Składniki: 22 g ser twarogowy półtłusty (z mleka), 8 g
śmietana 18% (z mleka), 3 g cukier
Energia: 1041 kcal
Białko Tłuszcze Węglowodany
41 g 22.9 g 160 g
Zobacz cały jadłospisWyprawka do Żłobka
Wszystkie rzeczy muszą być podpisane
ŚNIADANIE:
Jabłko 100 g
Kasza manna na mleku z polewą
malinową 220 g
Składniki: 200 ml mleko krowie, 2% tłuszczu, 25 g maliny,
mrożone, 15 g kasza manna (pszenica), 12 g cukier
Chrupki kukurydziane 20 g
Składniki: mąka kukurydziana, woda
OBIAD:
Rosół drobiowy z makaronem 250 g
Składniki: 180 ml woda, 30 g marchew, 15 g pietruszka,
korzeń, 15 g seler korzeniowy, 15 g por, 15 g makaron
pszenny bezjajeczny (mąka z pszenicy zwyczajnej), 12 g
mięso ze skrzydeł indyka, bez skóry, 10 g mięso z ud
kurczaka, bez skóry, 1 g natka pietruszki, 0 g sól biała, 0 g
pieprz, 0 g liść laurowy, 0 g ziele angielskie
Bitki schabowe w sosie własnym 70
g
Składniki: 42 g wieprzowina schab surowy bez kości, 28
ml woda, 5 g olej rzepakowy, 3 g mąka pszenna, typ 450,
0 g sól biała, 0 g pieprz
Ryż biały, gotowany 120 g
Surówka z buraczków z cebulką 65
g
Składniki: 65 g burak, 20 g cebula, 6 g cytryna, 4 g olej
rzepakowy
Kompot owocowy 200 ml
Składniki: 167 ml woda, 50 g mieszanka owocowa,
mrożona, 4 g cukier
PODWIECZOREK:
Jabłko 50 g
Bułki kajzerki 60 g
Składniki: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, drożdże,
sól, cukier.
Twarożek na słodko 30 g
Składniki: 22 g ser twarogowy półtłusty (z mleka), 8 g
śmietana 18% (z mleka), 3 g cukier
Energia: 1041 kcal
Białko Tłuszcze Węglowodany
41 g 22.9 g 160 g
