ŚNIADANIE:
Kisiel o smaku cytrynowym 120 g
Składniki: cukier, skrobia ziemniaczana, regulator kwasowości, wit. c , aromat naturalny, sól, barwnik (kurkuma)
Bułeczka słodka paluch 40 g
Składniki: 27 g mąka pszenna, typ 450, 7 ml woda, 3 g cukier, 3 g jaja kurze całe, 1 g masło ekstra (z mleka)
Jabłko 50 g
OBIAD:
Zupa pomidorowa z ryżem 250 ml
Składniki: 180 ml woda, 50 g passata pomidorowa (przecier pomidorowy, sól), 20 g marchew, 15 g ryż biały, 10 g pietruszka, korzeń, 10 g seler korzeniowy, 10 g por, 10 g śmietana 18% (z mleka), 3 g koncentrat pomidorowy, 30%, 2 g natka pietruszki, 0 g sól biała, 0 g pieprz, 0 g liść laurowy, 0 g ziele angielskie
Kartacze z mięsem(pszenica) 180 g
Składniki: woda, ziemniak, mielone mięso wieprzowe,
ziemniaki, skrobia ziemniaczana, cebula, bułka tarta, sól, pieprz.
Ogórek kiszony 60 g
Woda 200 ml
PODWIECZOREK:
Serek waniliowy 120 g
Składniki: mleko, śmietanka, cukier, naturalny aromat waniliowy, bakterie fermentacji mlekowej
Chrupki kukurydziane 30 g
Składniki: mąka kukurydziana, woda
Jabłko 50 g
Energia: 895 kcal
Białko Tłuszcze Węglowodany
28.8 g 20.4 g 140 g
Zobacz cały jadłospis🎊KONKURS🎊 Przedszkole
Młodzieżowy Dom Kultury w Białymstoku ogłasza konkrs pt.:
,,BIAŁYSTOK WCZORAJ - DZIŚ - JUTRO" XVII EDYCJA KONKURSU PLASTYCZNEGO
Technika: malarstwo, rysunek i grafika, rzeźba, tkanina artystyczna z wyjątkiem techniki wykorzystujących materiały nietrwałe i sypkie typu: ryż, kasze, cukier, plastelina itp. (maksymalny rozmiar prac płaskich 100x70 cm). Do prac powinna być trwale przymocowana metryczka.
Prace prosimy przynosić do placówki do dnia 17 lutego.
Laureaci konkursu otrzymają pamiątkowe dyplomy oraz nagrody rzeczowe.
Ogłoszenie wyników konkursu odbedzie sie 8 marca.
ŚNIADANIE:
Kisiel o smaku cytrynowym 120 g
Składniki: cukier, skrobia ziemniaczana, regulator kwasowości, wit. c , aromat naturalny, sól, barwnik (kurkuma)
Bułeczka słodka paluch 40 g
Składniki: 27 g mąka pszenna, typ 450, 7 ml woda, 3 g cukier, 3 g jaja kurze całe, 1 g masło ekstra (z mleka)
Jabłko 50 g
OBIAD:
Zupa pomidorowa z ryżem 250 ml
Składniki: 180 ml woda, 50 g passata pomidorowa (przecier pomidorowy, sól), 20 g marchew, 15 g ryż biały, 10 g pietruszka, korzeń, 10 g seler korzeniowy, 10 g por, 10 g śmietana 18% (z mleka), 3 g koncentrat pomidorowy, 30%, 2 g natka pietruszki, 0 g sól biała, 0 g pieprz, 0 g liść laurowy, 0 g ziele angielskie
Kartacze z mięsem(pszenica) 180 g
Składniki: woda, ziemniak, mielone mięso wieprzowe,
ziemniaki, skrobia ziemniaczana, cebula, bułka tarta, sól, pieprz.
Ogórek kiszony 60 g
Woda 200 ml
PODWIECZOREK:
Serek waniliowy 120 g
Składniki: mleko, śmietanka, cukier, naturalny aromat waniliowy, bakterie fermentacji mlekowej
Chrupki kukurydziane 30 g
Składniki: mąka kukurydziana, woda
Jabłko 50 g
Energia: 895 kcal
Białko Tłuszcze Węglowodany
28.8 g 20.4 g 140 g
