Śniadanie:
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem 30 g
D: kanapka bgl z wędliną
Składniki: 30 g jaja kurze całe, 8 g majonez (olej
rzepakowy rafinowany, musztarda (woda, ocet, gorczyca,
cukier, sól, przyprawy), woda, żółtka jaj kurzych (7,0%)), 3 g szczypiorek
Bułki pszenne grahamki 60 g
Składniki: mąka pełnoziarnista, mąka pszenna, woda,
drożdże, sól, cukier
Banan 30 g
Obiad:
Barszcz wigilijny 250 ml
Składniki: 180 ml woda, 100 g burak, 40 g marchew, 40 g
pietruszka, korzeń, 40 g seler korzeniowy, 20 g por, 5 g
cytryna, 2 ml sok buraczany "barszczyk czerwony" (soki z
soków zagęszczonych: z buraków (60 %), jabłkowy (22 %)
sok warzywny (3,8 %) z: marchwi, selera, pietruszki,
cebuli, sól, wyciąg z przypraw (pieprz czarny, ziele
angielskie, liść laurowy)), 0 g sól biała, 0 g pieprz, 0 g liść
laurowy, 0 g ziele angielskie, 0 g majeranek, 0 g uszka z
kapustą i grzybami (kapusta kiszona, mąka pszenna,
woda, cebula, pieczarki, olej rzepakowy, pieprz)
Pierogi z serem i jogurtem naturalnym 190 g
D: pierogi z truskawkami / pierogi bgl
Składniki: 150 g pierogi z serem (mąka pszenna, twaróg,
woda, jaja, cukier, olej rzepakowy, sól,), 30 g jogurt
naturalny, 2% tłuszczu (mleko pasteryzowane, żywe
kultury bakterii), 5 g cukier
Kompot wieloowocowy 200 ml
Składniki: 150 ml woda, 44 g jabłko, 11 g śliwki bez pestek,
mrożone, 8 g truskawki, mrożone, 8 g wiśnie bez pestek,
mrożone, 5 g cukier
Podwieczorek:
Piernik z bakaliami (pszenica, mleko) 60 g
Gruszka 50 g
Energia: 973 kcal
Białko Tłuszcze Węglowodany
33.4 g 21.4 g 156 g
